Video Pască de record în Bucureşti: Cântăreşte 350 de kilograme, este lungă de peste doi metri, iar pentru ea s-a muncit 40 de ore
Cea mai mare pască moldovenească a ajuns în Capitală. După două zile de muncă la foc continuu, bucătăresele din Bucovina au creat o pască gigantică ce cântăreşte peste 300 de kilograme. Pofticioşii nu au ratat ocazia să guste din bucatele pregătite de Paşte, iar mulţi şi-au amintit de gustul din copilărie.
Zeci de oameni au venit să admire pasca gigant, dar şi să guste din preparatele gătite în inima Bucovinei. Bucătăresele spun că cel mai greu le-a fost să o împletească şi să o aranjeze în forma perfectă.
"Împletiturile sunt ceva foarte greu de făcut, trebuie să împleteşti în două, în trei, în patru, să le uneşti, este o muncă foarte grea", a declarat Gabriela Stan, patiser.
Cea mai mare pască moldovenească are 350 de kilograme şi un diametru de peste doi metri. Bucătăresele din Bucovina au muncit 40 de ore şi au avut nevoie de 150 de kilograme de făină, 100 de kilograme de brânză şi 200 de ouă.
Pască de record în Bucureşti
- Microbuzul căzut în Dunăre: de ce au intervenit scafandrii cu întârziere. Explicațiile lui Raed Arafat
- Momentul în care microbuzul cade în Dunăre, de pe viaductul din Mehedinţi. Şoferul a fost găsit mort
- Cutremur în România. Seismul s-a produs în zona seismică Vrancea și a avut magnitudinea de 4.1
- Păgubiţii Nordis, protest la DNA şi Parlament. Cât a pierdut un client pe 8 apartamente
- "Am vrut să o omor. Nu îmi pare rău". Filmul tragediei din Iași, unde Daniela a căzut victimă fostului soț,...
Şi nu doar pasca a fost vedetă. Gurmanzii au căutat peştele pentru că astăzi, de Florii, este ultima zi de dezlegare din acest post.
"Cel mai căutat produs a fost crapul, deoarece vin Floriile", a declarat Paul Cosmoiu, participant.
Pentru cei mai pretenţioşi, bucătarii au venit şi cu alte idei inedite. Cei care şi-au dorit o experienţă unică au putut încerca peştele pregătit într-o manieră inedită.
"Vedeta va fi calcanul la rotisor care nu s-a mai mâncat şi nu a făcut nimeni aşa ceva, deci numai aici găsiţi. Crapul, bineînţeles care e tot aşa, scrumbia la tot rotisor", a declarat Daniel Sasu, bucătar.
Alţii şi-au reamintit de gustul copilăriei. O saramură de peşte costă 35 de lei, o porţie de caras prăjit 30 de lei, iar plăcintele de casă cu dovleac pornesc de la 8 lei.
"Probabil că o să mănânc peşte, îmi place peştele la grătar". "Un bulz, fetiţa mea iubeşte mămăliga şi nu cred că a încercat niciodată să mănânce bulz". "Cozonacul bunicii şi evident şi celelalte preparate tradiţionale", spun clienţii.
Astăzi e ultima zi în care pasca uriaşă va putea fi admirată şi savurată în parcul Izvor din Capitală.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰