Video Cofetarii au reinventat și pasca cu brânză. Cât costă varianta Dubai sau cea mai simplă doar cu fistic
După ciocolata cu cataif şi fistic, nu putea să lipsească nici Pasca Dubai! Cofetarii şi-au pus imaginaţia la încercare şi au reinventat reţeta clasică a plăcintei cu brânză. În vreme ce unii nici nu vor să audă de asemenea deserturi, alţii abia aşteptă să guste din specialităţile cu diverse arome.
Desertul cu influenţe orientale a devenit rapid viral şi costă în jur de 150 de lei.
"Am pornit de la baza originală, avem cremă de brânză şi un crocant de fistic cu kataif", a declarat Ana Maria Marin, pastry chef.
Cine nu iubeşte tăiţeii, poate alege o variantă simplificată, dar la fel de gustoasă! Cea mai căutată reţetă reinterpretată de pască rămâne cea cu fistic. Este plină de umplutură, are în jur de două kilograme şi costă în jur de 220 de lei.
Cât costă varianta Dubai sau cea mai simplă doar cu fistic
- Cozonacul bunicii, reinventat: ce gusturi aleg românii pentru masa de Paşte
- Ziua Pământului 2025. În weekendul Paştelui, România a avut cel mai mic consum de energie din istorie
- Ingredientul folosit zilnic în bucătărie care provoacă depresie dacă este consumat în exces
- Unde poți să te dai cu caiacul în Bucureşti. "M-am udat cam mult, dar în rest a fost super mişto"
- Rezultate LOTO joi 24 aprilie 2025, ora 18:50. Reporturi uriaşe la 6/49 şi Joker
"O pască modernă, fără aluat, cu multă pască de fistic, multe fructe şi multă dragoste! Clienţii sunt deschişi către produsele reinterpretate", a declarat Alexandra Beatrice, pastry chef.
Cofetarii au nenumărate variante la tradiţionala de pască cu brânză.
"Am hotărât să facem un blat pe care să-l însiropăm. Are foarte multe tipuri de brânză, un sirop făcut din vanilie, blatul este un pandişpan de fapt pe care noi îl coacem înainte. Folosim brânză sărată şi dulce în aceeaşi compoziţie, mai punem pentru un extra gust merişoare şi bucăţi de ciocolată. Ajunge la 130 de lei, are aproape un kilogram", a declarat Ana Vlad, pastry chef.
Pe reţelele sociale, unii au criticat deserturile reinterpretate. "Prăjituri inventate, pasca e doar una clasică." "Numai pască nu e!"
Teologii îi liniştesc, însă. Pasca reinventată nu ştribeşte tradiţia creştină.
"Reţeta în sine nu este cea mai relevantă, ci atitudinea cu care această pască este pregătită, binecuvântată, consumată. Nu putem spune că valoarea simbolică dispare dacă punem mai puţină brânză sau înlocuim stafidele cu bucăţi de mango. E vorba de modul în care noi, ca şi creştini ne raportăm la această pască binecuvântată în noaptea de Paşte ca un simbol al comuniunii", a declarat Marius Ciulu, teolog.
În tradiţia populară, pasca este unul dintre simbolurile sacrificiului lui Iisus, care s-a jertfit pentru iertarea păcatelor noastre. Pasca se prepară în Sâmbăta Mare, ajunul Învierii, iar forma sa este rotundă.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰