Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Cozonacul bunicii, reinventat: ce gusturi aleg românii pentru masa de Paşte

Cu doar câteva zile înainte de Paşte, patiserii lucrează la foc continuu pentru a aşeza la loc de cinste pe masa românilor cozonacul mult visat. Clasic, umplut cu fistic sau cu ciocalată -  fiecare sortiment reuşeşte să transforme o simplă masă, într-o explozie de gusturi şi arome. Iar cum tradiţiile sunt încă vii, pasca este un alt desert tradiţional care nu poate lipsi din farfurie. 

de Redactia Observator

la 14.04.2025 , 08:26

În patiseriile din ţară, cofetarii sunt pe ultima sută de metri cu pregătiriile. În topul preferinţelor, cozonacii sunt copţi cu grijă pentru a-şi ocupa locul de cinste pe masa de Paşte.

"Trebuie neapărat folosit un termometru sau testul scobitorii pentru gospodinele noastre care nu au acasă un termometru", spune Veronica Acs, patiser.

Însă, cum preferinţele românilor se schimbă de la an la an, gustul cozonacului tradiţional a fost înlocuit de aromele mai moderne. Dar nici gustul cozonacului de la bunica nu se dă uitării, iar pasca are la fel, un loc special pe masa de sărbători.

Vezi și

"Avem variante de cozonaci cu mac, cu nucă, nucă şi rahat, nucă şi mac, nucă şi stafide, facem şi pască în perioada aceasta", spune Maria Pavel, cofetar.

"Bunicile noastre ne puneau întotdeauna o felie de pască, un ou roşu şi ne mai puneau un lighean cu apă, dacă îmi este permnis să vă povestesc. Un lighean cu apă în care puneau oul roşu şi un ban. Ne spălam şi apoi mâncam această pască. E un obicei care încă se păstrează", spune Veronica Acs, patiser.

Dacă doriţi astfel de bunătăţi pe masa de Paşte, trebuie să ştiţi că e destul de greu să mai găsiţi un loc pe liste. 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Înapoi la Homepage
Comentarii


Întrebarea zilei
Ştiaţi că există intervale orare recomandate de poliţişti la întoarcerea din vacanţă?
Observator » Ştiri economice » Cozonacul bunicii, reinventat: ce gusturi aleg românii pentru masa de Paşte