Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Obiceiul românesc care "s-a lipit" şi de străini. Ce spune un chinez despre micii care au sfârâit pe grătare, la Cernica

Indiferent de cât de bun e mielul sau drobul, parcă nu e sărbătoare fără mici şi ceafă la grătar. Mii de români au mers azi la iarbă verde. Vremea a fost numai bună pentru un grătar stropit din plin cu bere rece.

de Ana Grigore

la 20.04.2025 , 19:52

În pădurea Cernica s-au strâns peste 1.200 de oameni să petreacă prima zi de Paște în aer liber. Bucureştenii care nu au plecat la munte sau la mare, au ales să îşi petreacă Paştele în pădurile de lângă Capitală. Cu portbagajele pline si grătarele pregătite, au transformat poienile in adevărate bucătării în aer liber.

Pe grătar, fiecare a pus ce-a avut mai bun. "Am făcut carne, ceafă, porc, pui, pastramă. Eu sunt bucătarul, ca restul au băut. Atmosfera cât mai bună, incendiară chiar. Arde de nu mai ştim de noi. Avem şi bere, avem tot ce ne trebuie".

Indiferent de sărbătoare, un lucru rămâne sfânt: micii româneşti. Fie că vorbim despre Paşte, Crăciun sau o simplă zi cu soare, grătarele se incing iar micii ocupa locul de onoare. "Micii sunt la ordinea zilei. Sunt gustoşi. Ăsta e muschiulet de porc, astea sunt de miel". 

Vezi și

Chiar şi străinii care locuiesc în România s-au adaptat perfect la obiceiurile noastre. "Nişte grătar. Mici, ceafă. Mâncare tradiţională românească. Îţi plac micii? Da! Văd că nu lipseşte nici berea. Da! Şi Băutură. Cu grătare, cu muzică, cu bere, cu prietena! Ce pregătiţi aici? Mâncare chinezească. Astea sunt frigărui chinezeşti. Carne de vită. Astea sunt din pulpă, astea sunt aripioare. Sunt cu sos chinezesc", au spus mai mulţi cetăţeni chinezi.

Pe acelaşi subiect

"Acesta este un preparat tradiţional din Ucraina. Se numeşte lavas suluguni. Legume, verdeţuri şi pasca tradiţională din Ucraina. Este al treilea Paşte petrecut aici, dar e prima oară când venim aici la Cernica", spune un ucrainean

Grătarele au sfârâit în toată țara 

În inima Olteniei, la Craiova, credincioșii au sărbătorit Paștele în parc. Cei care au ales muntele au fost și ei răsfățați cu bucate alese. "Am pregătit miel pentru că mielul este vedeta, am facut mult fum, de azi dimineaţă facem fum şi aşteptăm oaspeţii la masă".

Două tipuri de baiţuri dau savoarea adevarată cărnii de miel la proţap. Un baiţ in care stă timp de 24 de ore inainte să ajungă pe proţap si un altul care scaldă intreaga bucata de carne odată ce a ajuns pe grătar.

Ana Grigore Like

Mereu am fost curioasă să aflu ce se întâmplă în jurul meu, să cunosc oameni și povești. Meseria aceasta mă caracterizează cel mai bine și cred că ea m-a ales pe mine înainte ca eu să o aleg pe ea.

Înapoi la Homepage
Comentarii


Întrebarea zilei
Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?
Observator » Evenimente » Obiceiul românesc care "s-a lipit" şi de străini. Ce spune un chinez despre micii care au sfârâit pe grătare, la Cernica