Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Produsul pe care românii îl comandă la foc automat, în ultimii ani: "Decât să mănânc covrigi"

Mâncăm fast-food pe pâine, iar românii comandă la foc continuu şaorma, kebap şi burgeri. Grupul care deţine trei dintre cele mai cunoscute francize din România a tras linie şi a ieşit pe plus anul acesta cu vânzări record de peste un miliard de lei. Ziua Internaţională a Fast-Food-ului a picat în zi de post astăzi, iar reţetele au fost adaptate pentru toate gusturile.

de Clara Mihociu

la 16.11.2024 , 20:50

Culori apetisante, arome irezistibile şi sosuri savuroase. Este reţeta prin care preparatele de tip fast-food cuceresc românii. Şaorma, doner kebab, burgerul şi pizza sunt printre cele mai cumpărate.

Potrivit statisticilor, jumătate dintre români comandă cel puţin o dată pe săptămână de tip fast-food. În topul preferinţelor rămâne şaorma, însă, nu chiar cu de toate. Cel mai des comandată este şaorma mare de pui.

Patronii restaurantelor fast food se mândresc cu vânzări-record în primele nouă luni din 2024. Doar că, în perioada postului, cererea e tot mai mare pentru produse vegane. Burgerul vegan potoleşte pofta de ceva bun aproape la fel de bine ca varianta "de dulce". 

Vezi și

Lipsa timpului pentru a găti acasă, răsfăţul sau o zi în care trişezi de la dietă sunt principalele motive pentru care românii vor fast food. "Decât să mănânc covrigi, am zis că mai bine iau un doner", ne-a spus un bărbat.

Statisticile arată că, din cele peste 20 de miliarde de lei pe care românii îi cheltuie, anual, în restaurante, un sfert se duc pe fast-food. Bărbaţii mănâncă mai des decât femeile astfel de preparate.

Clara Mihociu Like

Se spune că în fiecare glumă există și un sâmbure de adevăr. Cam așa am ajuns eu pe tărâmul presei. În glumă, un profesor mi-a spus că am voce de radio la finalul primului an de facultate.

Comentarii


Întrebarea zilei
Ați trecut la anvelope de iarnă?
Observator » Ştiri economice » Produsul pe care românii îl comandă la foc automat, în ultimii ani: "Decât să mănânc covrigi"