Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Secretul drobului de Paşte făcut în casă, în 2025. Rețeta clasică, pe primul loc în preferințele românilor

Câte gusturi şi pofte, atâtea reţete! Drobul de Paşte se prepară în mod tradiţional cu organe de miel, dar există şi varianta cu porc, pui sau chiar vegetal, cu ciuperci. O porţie făcută în casă ne costă în jur de 70 de lei şi cam de trei ori mai mult la restaurant.

de Iulia Pop

la 11.04.2025 , 21:17

Măruntaie de miel, verdeață din plin, ouă şi condimente. Iată ingredientele de bază pentru drobul de paşte. E reţeta tradiţională căreia însă îi face concurenţă serioasă varianta cu pui și ciuperci. Toate ne țin în bucătărie câteva ore bune, tocmai de aceea găsim și preparate făcute de chefi bucătari care știu cel mai bine ce gust trebuie să aibă drobul suprem.

"O carne fresh, bine marinată și bine condimentată. Trebuie să aibă o culoare rumenită în exterior și să nu lipsească verdeața. Este o rețetă care este din străvechi. Eu am ales astăzi să gătesc un drob exact pe stil tradiţional românesc", a explicat chef Călin Negru.

Rețetă, costuri și alternative 

Vezi și

Cât ne costă preparatul dacă îl facem acasă? 1,50 lei legătură de mărar, 2 lei ceapa verde, la fel și leurda, iar 25 de lei costa un kilogram de organe de miel congelate. Mai trebuie 6 ouă proaspete.

Pe acelaşi subiect

În localuri, 100 de grame de preparat costă 23 de lei. Călin Negru e chef bucătar la un restaurant din Timișoara, unde se vor pregăti zeci de kilograme de drob, inclus în meniul special de Paște.

"Organele după ce le-am păstrat puțin la apă rece cu sare au fost puse la fiert, după aceea le-am călit puţin cu ceapă, usturoi, sare, piper şi puține boabe de muştar pentru aromă", a adăugat cheful bucătar.

Dacă timpul și îndemânarea culinară sunt o problemă, atunci există varianta unui drob de-a gata, direct din supermarket. E cu carne de porc, iar un kilogram e 47 de lei. În unele reţete drobul este făcut cu carne de pui sau chiar cu ciuperci, însă românii rămân conservatori:

Persoană: Facem de fiecare dată. 

Reporter Observator: Cea clasică, cu măruntaie de miel? 

Persoană: Da. 

Reporter Observator: Care este ingredientul care dă gustul acela pe care îl apreciați în mod deosebit? 

Persoană: Frunze de țelină, frunze de ceapă, aroma să fie deosebită.

Drobul poate ţine loc de aperitiv, gustare sau cină. Nutriţioniştii ne recomandă să nu exagerăm cu porţiile și îl mâncăm cu o salată.

Iulia Pop Like

Îmi place să știu. Pun întrebări, și cer, imperios, răspunsuri! Îmi place să ascult. Sincer, uneori de atât e nevoie! Îmi place să scriu. Sunt perfecționistă și “lupt” pentru fiecare cuvânt din știre! Îmi place să zâmbesc.

Înapoi la Homepage
Comentarii


Întrebarea zilei
Credeţi că România ar trebui să dea explicaţii Statelor Unite pe tema alegerilor anulate?
Observator » Ştiri sociale » Secretul drobului de Paşte făcut în casă, în 2025. Rețeta clasică, pe primul loc în preferințele românilor