Video Românii preferă tot mai des fructele exotice. Importăm anual avocado în valoare de 40 de milioane de euro
Am ajuns să mâncăm avocado pe pâine. Fructul exotic importat din Africa, America de Sud sau Spania câştigă tot mai mult teren în România. O arată atât creşterea importurilor, cât şi căutările de pe internet. Acolo, reţeta de guacamole a depăşit clasicul piure de cartofi.
- Premiera noului sezon Chefi la cuțite din 17 Noiembrie, Duminică 20:00, Luni, Marți și Miercuri 20:30 pe Antena 1 și AntenaPLAY
- Valul de aer polar a adus prima avertizare de ninsoare şi viscol din acest sezon. Când se încălzeşte vremea
Rafturile cu avocado din supermarketuri sunt din ce în ce mai căutate de români.
Reporter: Cât de des consumaţi?
Client: Zilnic! Nu prea are gust, e destul de neutru si foarte mult se potrive;te cu foarte multe, salate. uleiuri. e foarte versatil.
Românii au inceput să prindă gustul de avocado. În ultimii ani, importurile au crescut de 36 de ori. iar acum am ajuns să importăm avocado în valoare de 40 de milioane de euro in fiecare an.
"S-a dovedit a fi un beneficiu pentru sănătate. de asta i-a crescut şi popularitatea. în afară de faptul că are un gust bun. Are un continut important de grăsimi, conţine şi fibre, plus o mulţime de vitamine şi minerale", a spus Serban Damian, nutritionist.
Citește și: Fructul care te poate ajuta să combați pofta de dulce. Care este recomandarea nutriționiștilor
Câte calorii are un avocado
Căutările rețetei de guacamole, gustare mexicană tradiţională din avocado, au explodat. Şi au depăşit fulminant rețetele clasice, cum ar fi banalul piure de cartofi.
"Se cere în restaurante, mai ales la mic dejun, brunch, dar şi în weekend când ai puţin mai mult timp pentru tine. Avocado e un ingredient de bază în prima parte a zilei", a mărturisit chef Alexandru Dumitru. Din 2016 şi până acum, consumul de avocado din România a crescut cu 65%.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰