Video Cât a ajuns să coste masa de prânz la cantinele din Bucureşti
Unii angajaţi sar peste masa de prânz, alţii mănâncă doar pentru pauza de la birou. Oricum ar fi, indicat este să ţinem cont de ea în fiecare zi. Dacă ne permitem, o putem servi la cantină sau la restaurant, dacă nu, e mai rentabil să găteşti acasă şi să o iei la pachet, în caserolă - variantă preferată de majoritatea angajaţilor români. Cei mai norocoşi sunt însă cei care mănâncă prânzul asigurat de companie. Facilitatea este scutită de taxe
Inflaţia a afectat şi masa de la birou. Cine încearcă să mai taie din chelutuieli îşi pregăteşte mâncarea acasă pentru a doua zi. Cine nu are timp de gătit vânează oferte.
La o cantină din zona de birouri a Capitalei, meniul zilei conţine două feluri de mâncare şi costă aproximativ 32 de lei. Unul din trei angajaţi români preferă să-şi ia prânzul astfel, alături de colegi, sau să-şi comande la birou. Unii văd masa de prânz şi ca pe un moment de relaxare al zilei. Oricum ar fi, nutriţioniştii ne sfătuiesc să nu o ratăm niciodată.
Economiştii ne recomandă să ne punem cheltuilelile pe hârtie şi să ne planificăm bugetul pentru alimente. Peste 70% dintre angajaţii tineri recunosc că renunţă la masa de peste zi cel puţin o dată pe săptămână.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰