Video Băutura-vedetă in restaurantele din România. Costă 30 de lei paharul, însă medicii laudă efectele asupra organismului
E sezonul florilor de soc, iar socata a devenit băutura-vedetă. Preparatul făcut din flori proaspete de soc a ajuns în meniurile restaurantelor cu pretenţii şi se vinde mai bine ca niciodată. Preţurile pentru un pahar din băutura tradiţională dulce-acrişoară sunt pe măsură. În funcţie de ingredientele folosite şi de aspect, un pahar costă în jur de 30 de lei
E sezonul socului, şi băuturile aromate care conţin aceste flori au ajuns să fie incluse în meniul multor restaurante.
Socata e delicioasă şi apreciată în orice combinaţie.
Petre Ivan, proprietar restaurant: În fiecare zi pregătim zeci de astfel de preparate pe bază de soc. 40-50 de băuturi fără alcool şi tot cam aşa şi aceasta pe bază de alcool. Varianta fără alcool e 28 de lei. Cantitate de 550 de mililitri. iar varianta cu alcool 32 de lei.
Alexandru Ignat, manager terasă: Este printre cele mai cerute băuturi din meniul nostru în momentul de faţă. Zilnic, vindem aproximativ 100-120 de pahare de socată. O achizitionam de la un producător local. Are un termen de valabilitate de 7 zile, dar noi o vindem mult mai repede.
- Mâncare stricată, grăsime arsă, mizerie și pereți mucegăiți. Imagini de coşmar în mai multe restaurante...
- Ce mâncau timișorenii, fără să știe, la unele restaurante din centrul orașului. Nereguli grave descoperite de...
- "Vedeta" fermelor româneşti, care dă 6.000 de litri de lapte pe an. Am putea da lovitura în marile magazine
Cel mai ieftin ieşim însă dacă ne facem singuri băutura.
Vânzătoare: La pungă 5 lei, la kg 25.
Reporter: Mai cumpără lumea soc?
Vânzătoare: Cumpără!
Reporter: Pentru ce?
Vânzătoare: Pentru socată.
Lygia Alexandrescu, medic nutriţionist: Atenţie la cantitatea de zahar folosita, mai ales daca e un zahar alb rafinat. si atentie la cantitatea de alcool folosita. Cu cat e mai fermentata, cu atat are mai mult alcool.
Florile de soc nu sunt doar delicioas, ci şi sănătoase.
Lygia Alexandrescu, medic nutriţionist: Atunci când bem ceai de soc sau socată efectul e diuretic. Eliminăm foarte multe lichide. Avem o digestie bună, corectă şi stimulează tranzitul intestinal.
Recomandarea este însă să nu consumăm zilnic mai mult de 300 mililitri de socată.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰