Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Băutura-vedetă in restaurantele din România. Costă 30 de lei paharul, însă medicii laudă efectele asupra organismului

E sezonul florilor de soc, iar socata a devenit băutura-vedetă. Preparatul făcut din flori proaspete de soc a ajuns în meniurile restaurantelor cu pretenţii şi se vinde mai bine ca niciodată. Preţurile pentru un pahar din băutura tradiţională dulce-acrişoară sunt pe măsură. În funcţie de ingredientele folosite şi de aspect, un pahar costă în jur de 30 de lei

de Mădălina Chiţac

la 23.05.2022 , 21:31

E sezonul socului, şi băuturile aromate care conţin aceste flori au ajuns să fie incluse în meniul multor restaurante. 

Socata e delicioasă şi apreciată în orice combinaţie.

Petre Ivan, proprietar restaurant: În fiecare  zi pregătim zeci de astfel de preparate pe bază de soc. 40-50 de băuturi fără alcool şi tot cam aşa şi aceasta pe bază de alcool. Varianta fără alcool e 28 de lei. Cantitate de 550 de mililitri. iar varianta cu alcool 32 de lei. 

Vezi și

Alexandru Ignat, manager terasă: Este printre cele mai cerute băuturi din meniul nostru în momentul de faţă. Zilnic, vindem aproximativ 100-120 de pahare de socată. O achizitionam de la un producător local. Are un termen de valabilitate de 7 zile, dar noi o vindem mult mai repede. 

Pe acelaşi subiect

Cel mai ieftin ieşim însă dacă ne facem singuri băutura. 

Vânzătoare: La pungă 5 lei, la kg 25. 

Reporter: Mai cumpără lumea soc?

Vânzătoare: Cumpără!

Reporter: Pentru ce?

Vânzătoare: Pentru socată. 

Lygia Alexandrescu, medic nutriţionist: Atenţie la cantitatea de zahar folosita, mai ales daca e un zahar alb rafinat. si atentie la cantitatea de alcool folosita. Cu cat e mai fermentata, cu atat are mai mult alcool. 

Florile de soc nu sunt doar delicioas, ci şi sănătoase.

Lygia Alexandrescu, medic nutriţionist: Atunci când bem ceai de soc sau socată efectul e diuretic. Eliminăm foarte multe lichide. Avem o digestie bună, corectă şi stimulează tranzitul intestinal. 

Recomandarea este însă să nu consumăm zilnic mai mult de 300 mililitri de socată. 

Mădălina Chiţac Like

Mi-am dorit mereu să am locul ăla de muncă “ieșit din tipare”. Îmi plac oamenii și lucrurile palpitante, îmi place imprevizibilul și ineditul. Iar reporteria are din plin așa ceva.

Comentarii


Întrebarea zilei
Vei merge la vot în turul 2 al alegerilor prezidențiale?
Observator » Ştiri sociale » Băutura-vedetă in restaurantele din România. Costă 30 de lei paharul, însă medicii laudă efectele asupra organismului