Video Ce puteţi face cu cozonacul rămas de Paşte, dacă s-a uscat. "Să nu cumva să îl aruncaţi"
Cu toţii recunoaştem: noi, românii, avem tradiţia ca de sărbători să cumpărăm şi să gătim mai mult decât putem mânca. Plus că mai primim şi de la părinţi. Unde să încapă toate? Noroc că TikTok-ul e plin de idei. Nici măcar nu mai trebuie să ne punem la contribuţie imaginaţia proprie. Doar să intrăm pe net.
- Funeraliile Papei Francisc, live, sâmbătă, de la ora 11:00, pe observatornews.ro
- Judecătorul care a anulat o decizie a CCR ar putea fi exclus. Colegii, avocaţii şi ministrul Justiţiei, şocaţi de situaţia creată
Zero risipă! Sustenabilitatea este un trend pe reţelele de socializare, iar asta înseamnă că feliile de cozonac rămase de la masa de Paşte nu se mai aruncă, ci se transformă.
"Pregătim budincă de cozonac. Reţeta este super simplu de făcut şi extraordinar de gustoasă. Avem nevoie de brânză de vaci, peste care punem smântână şi un baton de vanilie. Amestecăm până obţinem crema. Punem şi stafidele, le încorporăm în compoziţie şi o lăsăm 10 minute de-o parte să se umfle. Între timp luăm o tavă pe care o ungem cu puţin unt.
Tăiem cozonacul şi îl punem în tavă. Îl putem înghesui cât să acopere fundul vasului, iar unde mai rămâne spaţiu gol rupem şi completăm. Punem lapte peste şi adăugăm compoziţia. Pe deasupra punem mere tăiate. Eu am tăiat cam 4 mere astăzi. Cu cât mai mult fructe cu atât mai bine. Putem folosi fructe de pădure, portocale sau chiar banane. Îl băgăm la cuptor 50 de minute la 170 de grade", a explicat Luca Antonio, food influencer.
Cum evităm risipa alimentară după Paşte
- Castelul lui Dracula, luat cu asalt de turişti. Copiii au fost întâmpinaţi de Iepuraş şi provocaţi să caute...
- Cum au petrecut turiştii străini, de Paşte, în cluburile din centrul Capitalei: "Iubesc această ţară"
- Obiceiul vechi de sute de ani cu care au grecii au atras mii de turişti români, de Paşte: două parohii s-au...
- Obiceiul românesc care "s-a lipit" şi de străini. Ce spune un chinez despre micii care au sfârâit pe...
- Ziua în care Capitala a respirat. Pe străzi au fost mai mulţi străini decât români, iar pe cel mai aglomerat...
Este doar una din multele variante. Dar cozonacul rămas se poate transforma chiar şi în frigănele apetisante.
"Treceţi fâşiile de cozonac prin mixul de ingrediente delicioase. Le punem la rumenit în puţin unt topit şi le servim cu toppingurile preferate. Noi am ales caramel sărat şi fructe proaspete. Rezultatul? O bunătate", a dezvăluit un alt creator de conţinut pe TikTok.
Şi nu doar preparatele dulci pot fi salvate. Ouăle rămase se pot amesteca cu avocado şi verdeţuri pentru un mic dejun echilibrat, iar friptura poate deveni umplutură pentru quesadillas.
Înapoi la HomepagePuteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰