Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Românii care au petrecut Crăciunul la mare nu au ratat o vizită la cherhana. Cât costă un platou pescăresc cu "de toate"

Sătui de meniurile hipercalorice, mulţi români au înlocuit în a doua zi de Crăciun fripturile şi sarmalele, cu preparatele din peşte. Cine a vrut gustul autentic a mers în cherhanalele de pe litoral. 

de Redactia Observator

la 26.12.2024 , 17:27

"Ne-am umplut de carne de porc și acum trebuie să și facem un pic de pauză.

De la cozonaci, de la sarmale am trecut și la peste, mai bine, face bine la stomac o pauză", spun turiştii. 

Proprietarii restaurantelor cu specific pescăresc s-au pregătit ca la carte, iar meniurile au fost variate. Cel mai cerut a fost borşul de peşte. 

Vezi și

"Cu nelipsita ciorbă de peşte, ciorbă de storceag, și bineînțeles peste prăjit, pe plită sau aperitive, icre, avem de toate, suntem pregătiți, nelipsitele platouri care conțin puțin din fiecare, icre de știucă, icre de crap, calamar prăjit, midii pane", spune Gabriel Roşca, şef de sală.

Pe acelaşi subiect

Peştele, vedetă în farfurie după Crăciun

Pentru un platou pescăresc cu "de toate", suficient pentru două persoane, nota de plată a fost de 190 de lei. 

"Avem calcan pe plită, biban de mare și chefal. Acum fiind după perioada această de sărbători cu multe produse grele, lumea văd că se orientează și către fructe de mare, către peşte, către produse mai ușoare", spune Sorin Rusu, şef bucătar.

"Pe toți îi așteptăm cu preparatele noastre pescărești și cu peste proaspăt din Marea Neagră însă platoul pescăresc este tot timpul comandat de fiecare turist care ne calcă pragul", spune şi Ramona Dănilă, manager restaurant.

Pentru cei care vor să dea o fugă la mare şi după petrecerea de Revelion, cherhanalele au pregătit un meniu special pentru 1 ianuarie.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Înapoi la Homepage
Comentarii


Întrebarea zilei
În zona în care locuiţi s-au înregistrat pagube din cauza vremii rele de Crăciun?
Observator » Ştiri economice » Românii care au petrecut Crăciunul la mare nu au ratat o vizită la cherhana. Cât costă un platou pescăresc cu "de toate"