Video Românii care au petrecut Crăciunul la mare nu au ratat o vizită la cherhana. Cât costă un platou pescăresc cu "de toate"
Sătui de meniurile hipercalorice, mulţi români au înlocuit în a doua zi de Crăciun fripturile şi sarmalele, cu preparatele din peşte. Cine a vrut gustul autentic a mers în cherhanalele de pe litoral.
"Ne-am umplut de carne de porc și acum trebuie să și facem un pic de pauză.
De la cozonaci, de la sarmale am trecut și la peste, mai bine, face bine la stomac o pauză", spun turiştii.
Proprietarii restaurantelor cu specific pescăresc s-au pregătit ca la carte, iar meniurile au fost variate. Cel mai cerut a fost borşul de peşte.
"Cu nelipsita ciorbă de peşte, ciorbă de storceag, și bineînțeles peste prăjit, pe plită sau aperitive, icre, avem de toate, suntem pregătiți, nelipsitele platouri care conțin puțin din fiecare, icre de știucă, icre de crap, calamar prăjit, midii pane", spune Gabriel Roşca, şef de sală.
- Reţeta preferată a românului pentru vin fiert de Sărbători. Cât costă un pahar la Târgurile de Crăciun
- Magazinele, luate din nou cu asalt de români în a doua zi de Crăciun. Alţii au preferat să comande online: "Sunt...
- După masa de Crăciun, românii s-au întors la sala de sport: "Am exagerat mult cu toate. Sarmalele, mici, ciorba...
- Românii care au petrecut Crăciunul la mare nu au ratat o vizită la cherhana. Cât costă un platou pescăresc cu...
- O cunoscută fabrică din România va fi demolată. 87 de corpuri de clădire și platforme vor fi dezafectate
Peştele, vedetă în farfurie după Crăciun
Pentru un platou pescăresc cu "de toate", suficient pentru două persoane, nota de plată a fost de 190 de lei.
"Avem calcan pe plită, biban de mare și chefal. Acum fiind după perioada această de sărbători cu multe produse grele, lumea văd că se orientează și către fructe de mare, către peşte, către produse mai ușoare", spune Sorin Rusu, şef bucătar.
"Pe toți îi așteptăm cu preparatele noastre pescărești și cu peste proaspăt din Marea Neagră însă platoul pescăresc este tot timpul comandat de fiecare turist care ne calcă pragul", spune şi Ramona Dănilă, manager restaurant.
Pentru cei care vor să dea o fugă la mare şi după petrecerea de Revelion, cherhanalele au pregătit un meniu special pentru 1 ianuarie.
Înapoi la HomepagePuteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰