Video Cât a ajuns să coste un pui de ţară de 2.5 kg în pieţe. Crescătorii de păsări, nevoiţi să-şi scumpească marfa
Cei care vor să mânânce mai sănătos şi mai gustos trebuie plătească mai mult. Preţul kilogramului de carne de pui de ţară a tot crescut în ultimul an. Crescătorii de păsări au fost nevoiţi să-şi scumpească marfa din cauza costurilor ridicate la furaje.
- EDIŢIE SPECIALĂ Observator. Primele EXIT POLL-uri ale Alegerilor Prezidenţiale, ora 21:00, LIVE la Antena 1
- COMPARAŢIE. Prezenţa la vot pe ore în primul tur al alegerilor prezidenţiale din 2014, 2019 şi 2024
Pentru că este vorba despre preţuri mai mari la tot ceea ce folosesc oamenii pentru a creşte păsările în gospodării, desigur, şi preţul final pentru un kilogram de carne de pasăre crescută la ţară este mai mare anul acesta cu aproximativ 5-10 lei. Pentru producător este, însă, multă muncă. Poate să dureze chiar şi jumătate de an până să poată vinde o astfel de pasăre.
Astfel, pentru un pui de două kilograme şi jumătate, la Iaşi spre exemplu, în piaţă, un om va scoate din buzunar în jur de 60 de lei. Însă, de la producător, direct din poartă, vorbim despre 20 de lei kilogramul. Preţul este diferit, desigur, în funcţie de fiecare zonă a ţării.
Pentru găină sau cocoş, preţul este şi mai mare, iar pentru cea de curcan, oamenii trebuie să plătească chiar şi 40 de lei pe kilogram. Chiar dacă tarifele pot fi piperate, oamenii spun că preferă să dea mai mulţi bani şi să mănânce o carne de calitate, mai sănătoasă şi mult mai gustoasă.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰