Un obicei nou îşi face loc printre tradiţiile de Paşte: Meniul de sărbătoare vine la comandă. Cât costă preparatele făcute de firmele de catering
Masa de Paşte, la un click distanţă! Din lipsă de timp, comoditate sau din teama de a nu da greş, tot mai mulţi români apelează la firmele de catering. Aşa se face că, în unele restaurante, s-a lucrat chiar şi azi, pentru a termina la timp toate comenzile. Pe lângă aperitive şi miel, constănţenii au cerut de sărbători şi preparate din peşte.
Platouri cu brânzeturi și mezeluri, drob, ouă vopsite sau umplute și friptură de miel cu ierburi aromatice. Masa de Paște este gata deşi mulţi nu au stat cu orele în bucătărie. Au făcut comandă și au primit de la firmele de catering toate preparatele.
"Sunt care au făcut comandă şi cu 2 săptămâni înainte, alţii au făcut comandă pe ultima sută de metri. Ieri alergam să cumpăr organe să fac drob, că nu era de ajuns", spune Manuela Panaite, manager firmă de catering.
Clienţii au avut de unde alege. "Acum 2 zile am făcut comanda pentru Paşte. Mielul că e specific Paştelui". "Mergem pe platoul clasic cu de toate, până la platoul cu ouă umplute, avem drob, pulpă de miel la cuptor pe pat de salată verde şi plăcinte de cartofi la cuptor, spune Manuela Panaite, manager firmă de catering.
La malul mării, se caută peştele şi de Paşte, sub formă de chifteluțele sau cârnăciori. "Sunt platourile pescăreşti care conţine icre, midii afumate, ciorbele", a declarat Margareta Șoacăte, bucătăreasă. "Foarte multă lume încearcă să comande pentru masa de Paşte acasă. Iar noi facem mai bine de 6-7 ani lucrul acesta, cu tot felul de preparate de peşte", a declarat Claudiu Nicu, reprezentant cherhana
Preţurile pornesc de la 65 de lei pentru un drob și ajung la 200-250 de lei, cu cât se vinde un platou pentru mai multe persoane. O analiză a unei bănci arată că anul acesta, românii cheltuiesc de sărbători, în medie, circa 800 de lei.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰