Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Observator » Știri Reteta

Știri reteta

Rețete de lux, din bucătăria Michelin în cea de acasă
Ştiri externe

Rețete de lux, din bucătăria Michelin în cea de acasă

Rețete de lux, din bucătăria Michelin în cea de acasă

Restaurantele de lux din capitala Marii Britanii au găsit soluţia să-ţi reducă pierderile provocate de pandemie. Fac livrări...

pe 28.08.2020 la 17:14
Desert cu gust de copilărie. Suzana şi Daciana Vlad au pregătit scovergi
Ştiri Mondene

Desert cu gust de copilărie. Suzana şi Daciana Vlad au pregătit scovergi

Desert cu gust de copilărie. Suzana şi Daciana Vlad au pregătit scovergi

Gemenele folclorului maramureşan, Suzana şi Daciana Vlad nu se pricep doar la cântat şi dansat, ci şi la gătit. Le vedem...

pe 27.08.2020 la 16:33
Rețetă inedită de mici cu înghețată de muștar și burger cu zacuscă
Ştiri Mondene

Rețetă inedită de mici cu înghețată de muștar și burger cu zacuscă

Rețetă inedită de mici cu înghețată de muștar și burger cu zacuscă

Facem ce facem şi tot în bucătărie ajungem. Iar diversitatea este foarte importantă acolo. Mereu căutăm parcă ceva care să...

pe 13.08.2020 la 12:38
Papanașii, desertul cu origini străvechi
Ştiri sociale

Papanașii, desertul cu origini străvechi

Papanașii, desertul cu origini străvechi

Cunoscuţi cu originile în Danemarca, aduşi pe meleagurile noastre de austro-ungari şi adaptaţi gusturilor autentice, papanaşii...

pe 19.07.2020 la 08:31
Dulciuri ca din cuptorul bunicii. Rețete pas cu pas
Ştiri sociale

Dulciuri ca din cuptorul bunicii. Rețete pas cu pas

Dulciuri ca din cuptorul bunicii. Rețete pas cu pas

„Le facem ca pe vremea bunicii” este poate cea mai des întâlnită replică pe care o auzim şi o folosim atunci când ne...

pe 12.06.2020 la 12:20
E vremea socatei, sucul copilăriei. Rețeta transmisă din generați în generații
Ştiri sociale

E vremea socatei, sucul copilăriei. Rețeta transmisă din generați în generații

E vremea socatei, sucul copilăriei. Rețeta transmisă din generați în generații

E vremea socatei, sucul copilăriei şi leacul natural dat nepoţilor de bunici. La sate, tradiţia nu s-a pierdut nici astăzi. Dis...

pe 24.05.2020 la 08:58
Rețetă de friptură de miel ca la restaurant
Ştiri sociale

Rețetă de friptură de miel ca la restaurant

Rețetă de friptură de miel ca la restaurant

Meniul de Paști nu este complet fără celebra friptură de miel. Cum duminică vom sta în case, mulţi fără o parte din...

pe 18.04.2020 la 10:01
Meniul de Paște nu este complet fără celebra friptură de miel. Iață ce ne propun restaurantele
Ştiri sociale

Meniul de Paște nu este complet fără celebra friptură de miel. Iață ce ne propun restaurantele

Meniul de Paște nu este complet fără celebra friptură de miel. Iață ce ne propun restaurantele

Meniul de Paște nu este complet fără celebra friptură de miel. Cei mai mulţi dintre noi gândesc aşa, dar pentru că stăm în...

pe 16.04.2020 la 12:42
Gnochi cu sos de unt cu Nicolai Tand și fiul său, Iancu
Ştiri Mondene

Gnochi cu sos de unt cu Nicolai Tand și fiul său, Iancu

Gnochi cu sos de unt cu Nicolai Tand și fiul său, Iancu

Acasă la Nicolai Tand nu este timp de plictiseală. Chiar dacă nu pot ieşi afară, celebrul chef şi fiul său nu îşi mai văd...

pe 03.04.2020 la 12:44
Cum facem cea mai bună pâine de casă. Rețeta este foarte ușoară
Ştiri sociale

Cum facem cea mai bună pâine de casă. Rețeta este foarte ușoară

Cum facem cea mai bună pâine de casă. Rețeta este foarte ușoară

Ştim bine că pandemia i-a făcut pe români să golească rafturile magazinelor! Nu puţini sunt cei care au acum cămările pline...

pe 01.04.2020 la 07:45
Bucătarul personal, la mare căutare. În ce constă experienţa
Ştiri sociale

Bucătarul personal, la mare căutare. În ce constă experienţa

Bucătarul personal, la mare căutare. În ce constă experienţa

Nu vă pricepeţi la gătit, dar v-aţi dori să organizaţi o masă acasă! Nu vă tentează nici să comandaţi ceva de la o...

pe 09.03.2020 la 16:36
Afacere de succes la Iași, cu rețetele bunicii
Ştiri sociale

Afacere de succes la Iași, cu rețetele bunicii

Afacere de succes la Iași, cu rețetele bunicii

Doi tineri din Iaşi au transformat reţetele bunicii într-o afacere de succes. Au deschis o cofetărie, unde cornuleţele şi...

pe 23.02.2020 la 19:36
Studentă din Franţa, moartă după o intoxicaţie cu paracetamol
Evenimente

Studentă din Franţa, moartă după o intoxicaţie cu paracetamol

Studentă din Franţa, moartă după o intoxicaţie cu paracetamol

Unul dintre cele mai vândute medicamente stârneşte controverse în Europa. În Franţa, paracetamolul mai poate fi cumpărat doar...

pe 21.01.2020 la 21:14
Sărbătorile au gustul copilăriei în Bucovina
Ştiri sociale

Sărbătorile au gustul copilăriei în Bucovina

Sărbătorile au gustul copilăriei în Bucovina

În Bucovina, sărbătorile au un gust aparte. Gospodinele au trudit toată ziua, au pregătit poale-n brâu şi au stat cu orele pe...

pe 24.12.2019 la 21:08
Punctul gastronomic local, un nou concept în România
Ştiri sociale

Punctul gastronomic local, un nou concept în România

Punctul gastronomic local, un nou concept în România

Orice bucătar şi-ar dori să-şi audă clienţii spunând că au mâncat ca la mama acasă! Însă, dacă sunteţi de părere că...

pe 19.12.2019 la 16:38
Meniul raw vegan, o opţiune pentru masa de Crăciun
Ştiri sociale

Meniul raw vegan, o opţiune pentru masa de Crăciun

Meniul raw vegan, o opţiune pentru masa de Crăciun

Masa de Crăciun vine cu o mulţime de preparate delicioase şi săţioase, dar grele pentru organism. Dacă vrem să nu renunţăm...

pe 13.12.2019 la 07:50
Brânzeturi românești, cu rețete de la străini
Ştiri sociale

Brânzeturi românești, cu rețete de la străini

Brânzeturi românești, cu rețete de la străini

Au început pregătirile pentru masa de sărbători! Micii producători care au mizat pe delicatese primesc comenzi pe bandă...

pe 03.12.2019 la 19:52
Festivalul D'ale porcului, de la Oradea, a atras bucătari talentați
Ştiri sociale

Festivalul D'ale porcului, de la Oradea, a atras bucătari talentați

Festivalul D'ale porcului, de la Oradea, a atras bucătari talentați

Cu o zi înainte de Ziua Naţională, bucătarii s-au întrecut la Oradea în reţete de Crăciun. S-au adunat la festivalul D ale...

pe 30.11.2019 la 22:24
Cofetăriile din România, pline cu comenzi de ziua internaţională a tortului
Inedit

Cofetăriile din România, pline cu comenzi de ziua internaţională a tortului

Cofetăriile din România, pline cu comenzi de ziua internaţională a tortului

Cel mai apreciat desert al lumii este sărbătorit astăzi: tortul. Nelipsit de la evenimentele importante, tortul a evoluat...

pe 26.11.2019 la 21:52
Pastrama de berbecuţ câştigă teren în faţa fripturii de porc
Ştiri sociale

Pastrama de berbecuţ câştigă teren în faţa fripturii de porc

Pastrama de berbecuţ câştigă teren în faţa fripturii de porc

Pastrama de berbecuţ câştigă teren în faţa fripturii de porc, mai ales toamna, când se combină mult mai bine cu tulburelul!...

pe 07.11.2019 la 16:49
Săpun de casă după o reţetă veche, făcut într-un sat din Mureș
Ştiri sociale

Săpun de casă după o reţetă veche, făcut într-un sat din Mureș

Săpun de casă după o reţetă veche, făcut într-un sat din Mureș

În anii în care piaţa e sufocată de produse cosmetice şi de igienă cu fel de fel de arome, culori şi texturi, o tradiţie...

pe 24.10.2019 la 07:57
Călătorie culinară în Paris. Care sunt secretele unui preparat franțuzesc delicios
Ştiri sociale

Călătorie culinară în Paris. Care sunt secretele unui preparat franțuzesc delicios

Călătorie culinară în Paris. Care sunt secretele unui preparat franțuzesc delicios

Mâncarea franţuzească ne face pe toţi să oftăm de poftă. Andreea Gherasim este ghidul nostru în materie de mâncăruri fine...

pe 21.10.2019 la 14:28
Puiul Lamborghini, noua extravaganţă din bucătărie, costă şi 2.500 de euro exemplarul
Inedit

Puiul Lamborghini, noua extravaganţă din bucătărie, costă şi 2.500 de euro exemplarul

Puiul Lamborghini, noua extravaganţă din bucătărie, costă şi 2.500 de euro exemplarul

Are carnea neagră ca pana corbului, i se spune puiul Lamborghini şi este varianta exotică a păsărilor crescute în ograda...

pe 07.10.2019 la 21:18
Carne de miel cu condimente asiatice, o rețetă simplă și delicioasă
Ştiri sociale

Carne de miel cu condimente asiatice, o rețetă simplă și delicioasă

Carne de miel cu condimente asiatice, o rețetă simplă și delicioasă

Condimentele schimbă total gustul mâncarii. Carnea de miel îşi poate schimba gustul imediat dacă este condimentată cum...

pe 03.10.2019 la 12:34
Silvoița, o rețetă de magiun veche de zeci de ani
Ştiri sociale

Silvoița, o rețetă de magiun veche de zeci de ani

Silvoița, o rețetă de magiun veche de zeci de ani

În plin sezon al dulceţurilor, o familie din Apuseni ne propune să ne reîntoarcem la tradiţie şi la aromele toamnei de...

pe 25.09.2019 la 19:36
Chef Nina Rus propune reţete inedite cu peşte, pentru iarnă
Inedit

Chef Nina Rus propune reţete inedite cu peşte, pentru iarnă

Chef Nina Rus propune reţete inedite cu peşte, pentru iarnă

În sezonul conservelor pentru iarnă, o fostă semifinalistă Chefi la Cuţite promovează preparatele cu peşte. Consumul în...

pe 16.09.2019 la 21:50
Bogdan Stanoevici, actor în "Sacrificiul" și bucătar de excepție
Ştiri Mondene

Bogdan Stanoevici, actor în "Sacrificiul" și bucătar de excepție

Bogdan Stanoevici, actor în "Sacrificiul" și bucătar de excepție

Bogdan Stanoevici este un actor și-un bucătar de excepție. Și, pentru a o demonstra, ne-a pregătit „Salată cu anșoa, capere...

pe 11.09.2019 la 15:43
Cât ne costă un kilogram de zacuscă dacă o facem acasă
Ştiri sociale

Cât ne costă un kilogram de zacuscă dacă o facem acasă

Cât ne costă un kilogram de zacuscă dacă o facem acasă

În multe zone din ţară, toamna are deja aromă de legume coapte şi mirodenii. Este momentul în care cămările se umplu cu...

pe 10.09.2019 la 21:14
Sezonul 7 Chefi la cuţite. Număr record de concurenţi la audiţiile pe nevăzute
Evenimente

Sezonul 7 Chefi la cuţite. Număr record de concurenţi la audiţiile pe nevăzute

Sezonul 7 Chefi la cuţite. Număr record de concurenţi la audiţiile pe nevăzute

A venit şi momentul reîntâlnirii cu cei trei maeştri într-ale gătitului. Sezonul cu numărul 7 al show-ului culinar, Chefi la...

pe 09.09.2019 la 16:32
Reţetă de creveţi cu sos de unt, pătrunjel şi peperoncino vs scoici în sos de vin, marca Cătălin Scărlătescu
Ştiri sociale

Reţetă de creveţi cu sos de unt, pătrunjel şi peperoncino vs scoici în sos de vin, marca Cătălin Scărlătescu

Reţetă de creveţi cu sos de unt, pătrunjel şi peperoncino vs scoici în sos de vin, marca Cătălin Scărlătescu

Chef Radu Ștefan Tudor ne învață cum să pregătim o reţetă nemaipomenită de creveţi cu sos de unt cu pătrunjel şi...

pe 04.09.2019 la 12:24
Alcoolul în bucate poate da gustul desăvârșit mâncării
Sănătate

Alcoolul în bucate poate da gustul desăvârșit mâncării

Alcoolul în bucate poate da gustul desăvârșit mâncării

Aromele din farfurie vin şi din stropii de băutură! Chefii s-au întors la moda reţetelor cât mai simple. Iar pentru un gust...

pe 27.08.2019 la 22:18
Preparatele fast-food, dușmanul siluetei. Cum putem pregăti shaorma și burgeri în variante sănătoase
Sănătate

Preparatele fast-food, dușmanul siluetei. Cum putem pregăti shaorma și burgeri în variante sănătoase

Preparatele fast-food, dușmanul siluetei. Cum putem pregăti shaorma și burgeri în variante sănătoase

Cine nu a ţinut măcar o dată dietă înainte să meargă în concediu la mare? Sau nu s-a înfometat din dorinţa de a arăta...

pe 23.08.2019 la 09:49
Rețetă pescărească simplă și deliciosă, a la Olivia Păunescu
Ştiri Mondene

Rețetă pescărească simplă și deliciosă, a la Olivia Păunescu

Rețetă pescărească simplă și deliciosă, a la Olivia Păunescu

Olivia Păunescu a lăsat platoul Observatorului pentru o excursie la malul mării. Și, pentru a îmbina utilul cu plăcutul, a...

pe 07.08.2019 la 15:08
Surf and Turf, reţeta neobişnuită care a ajuns la inimile gurmanzilor
Ştiri sociale

Surf and Turf, reţeta neobişnuită care a ajuns la inimile gurmanzilor

Surf and Turf, reţeta neobişnuită care a ajuns la inimile gurmanzilor

Roadele pământului şi cele ale mării se întâlnesc şi se îmbină armonios într-o reţetă plină de savoare. Surf and Turf,...

pe 30.07.2019 la 16:38
Reţea de falsificatori de bancnote, anihilată de poliţiştii de la DIICOT
Evenimente

Reţea de falsificatori de bancnote, anihilată de poliţiştii de la DIICOT

Reţea de falsificatori de bancnote, anihilată de poliţiştii de la DIICOT

Amplă reţea de falsificatori de bancnote anihilată de poliţiştii de la Combaterea Criminalităţii Organizate. S-a întâmplat...

pe 20.07.2019 la 10:55
Călătorie culinară în America de Sud, cu Andreea, Demi şi Dani Oțil
Ştiri Mondene

Călătorie culinară în America de Sud, cu Andreea, Demi şi Dani Oțil

Călătorie culinară în America de Sud, cu Andreea, Demi şi Dani Oțil

Ccălătorie culinară în America de Sud, cu Andreea, Demi şi Dani, colegul de la Neatza, care a încercat să dea şi el o mână...

pe 12.07.2019 la 12:50
Rețete igenioase de vară. Cum ne pregătim o salată fresh
Sănătate

Rețete igenioase de vară. Cum ne pregătim o salată fresh

Rețete igenioase de vară. Cum ne pregătim o salată fresh

Cum ne pregătim o salată de vară? Colegele noastre au dat o raită prin nişte restaurante şi au strâns câteva reţete de...

pe 08.07.2019 la 14:15
Florile de dovleac, un adevărat deliciu. Cum le putem pregăti (Video)
Ştiri sociale

Florile de dovleac, un adevărat deliciu. Cum le putem pregăti (Video)

Florile de dovleac, un adevărat deliciu. Cum le putem pregăti (Video)

Ne-am obişnuit să gătim dovleceii în fel şi chip! Însă nu este cazul să ignorăm nici florile de dovleac. Pentru cei care...

pe 22.06.2019 la 13:14
Restaurantele cu un singur preparat fac furori printre români
Ştiri sociale

Restaurantele cu un singur preparat fac furori printre români

Restaurantele cu un singur preparat fac furori printre români

Omlete, ciorbe, chiftele sau clătite. În mod normal, le găsim pe toate în meniul unui singur restaurant. Însă, moda s-a...

pe 07.06.2019 la 21:08
Varza de Bruxelles, meniul preferat de ziua alegerilor europarlamentare şi a referendumului
Ştiri sociale

Varza de Bruxelles, meniul preferat de ziua alegerilor europarlamentare şi a referendumului

Varza de Bruxelles, meniul preferat de ziua alegerilor europarlamentare şi a referendumului

În farfuriile românilor se simte gustul european. În ziua alegerilor europarlamentare şi a referendumului, restaurantele au au...

pe 26.05.2019 la 19:24
Socata, băutura care a îndulcit copilăria multora, revine în forţă
Ştiri sociale

Socata, băutura care a îndulcit copilăria multora, revine în forţă

Socata, băutura care a îndulcit copilăria multora, revine în forţă

Luna mai are parfum de soc. E vremea florilor albe din care se prepară socata, o băutură răcoritoare care ne trezeşte amintiri...

pe 23.05.2019 la 21:16
Rubarba, o afacere profitabilă. Se pot scoate şi de zece ori banii
Ştiri sociale

Rubarba, o afacere profitabilă. Se pot scoate şi de zece ori banii

Rubarba, o afacere profitabilă. Se pot scoate şi de zece ori banii

Planta-minune care dă gust reţetelor săseşti câştigă tot mai mult teren. Pentru o plantaţie de rubarbă profitul poate fi...

pe 17.05.2019 la 22:12
Borşul de verze, specific judeţului Bacău, simplu de pregătit şi plin de vitamine (Video)
Ştiri sociale

Borşul de verze, specific judeţului Bacău, simplu de pregătit şi plin de vitamine (Video)

Borşul de verze, specific judeţului Bacău, simplu de pregătit şi plin de vitamine (Video)

O reţetă din moşi-strămoşi continuă să fie de actualitate! Asta pentru că borşul de verze, specifică judeţului Bacău,...

pe 10.05.2019 la 16:34
Colţunaşii, reţetă tradiţională reinventată
Ştiri sociale

Colţunaşii, reţetă tradiţională reinventată

Colţunaşii, reţetă tradiţională reinventată

De la brânză dulce, la foie gras şi trufe, imaginaţia bucătarilor nu cunoaşte limite când vine vorba de reţetele...

pe 08.05.2019 la 22:18
Rețeta lui Nicolai Tand pentru o friptură suculentă de miel
Ştiri Mondene

Rețeta lui Nicolai Tand pentru o friptură suculentă de miel

Rețeta lui Nicolai Tand pentru o friptură suculentă de miel

În fiecare an, sărbătorile de Paşte îl prind pe Nicolai Tand în casa părintească din Rozalva, judeţul Maramureş. Îi place...

pe 29.04.2019 la 10:43
Unde se găteşte cel mai bine carnea de miel, în România
Ştiri sociale

Unde se găteşte cel mai bine carnea de miel, în România

Unde se găteşte cel mai bine carnea de miel, în România

De la cotletul frăgezit în vin alb din Moldova şi până la pulpa împănată cu usturoi din Maramureş. Fiecare regiune are...

pe 25.04.2019 la 20:52
Unde găsim cel mai bun drob din România
Ştiri sociale

Unde găsim cel mai bun drob din România

Unde găsim cel mai bun drob din România

Din Dobrogea în Banat, din Moldova până în Ardeal, românii se întrec în reţete tradiţionale de Paşte. Drobul, spre...

pe 24.04.2019 la 22:04
Cozonacii tradiţionali româneşti sunt vânduţi până în China. Reţeta are câteva secrete (Video)
Ştiri sociale

Cozonacii tradiţionali româneşti sunt vânduţi până în China. Reţeta are câteva secrete (Video)

Cozonacii tradiţionali româneşti sunt vânduţi până în China. Reţeta are câteva secrete (Video)

Colacul de Sântimbru, un cozonac tradiţional care are şi atestat, va lua drumul Chinei de sărbători. Desertul are câteva...

pe 23.04.2019 la 21:53
Măcrişul, un adevărat medicament pentru sănătate
Ştiri sociale

Măcrişul, un adevărat medicament pentru sănătate

Măcrişul, un adevărat medicament pentru sănătate

Puţini mai ştiu câte beneficii are măcrişul şi că este un adevărat medicament pentru sănătate! Demult, această plantă...

pe 15.04.2019 la 11:20
Brânza de capră din Stejaru, un nou produs autentic românesc (Video)
Ştiri sociale

Brânza de capră din Stejaru, un nou produs autentic românesc (Video)

Brânza de capră din Stejaru, un nou produs autentic românesc (Video)

Un nou produs dobrogean îşi face, uşor uşor, loc pe harta gastronomică a României. Brânza de capră din Stejaru, Tulcea, a...

pe 14.04.2019 la 09:57
ULTIMELE ȘTIRI Vezi ultimele stiri