
Deniz a adus deliciile bucătăriei turceşti în România. S-a îndrăgostit de ţara noastră acum 30 de ani şi nu a mai plecat de atunci
Deniz a adus deliciile bucătăriei turceşti în România. S-a îndrăgostit de ţara noastră acum 30 de ani şi nu a mai plecat de atunciDacă mai vrem să facem o pauză de la mâncarea tradiţională, putem oricând să testăm şi alte bucătării. Spre...
pe 30.10.2022 la 10:00
Plăcinta de dovleac dublă la preţ, dar care "face toţi banii". Secretul gospodinelor pentru a păstra toţi nutrienţii
Plăcinta de dovleac dublă la preţ, dar care "face toţi banii". Secretul gospodinelor pentru a păstra toţi nutrienţiiEste mijlocul lunii octombrie, iar în târguri, dar şi pe tarabele din pieţe şi-au făcut apariţia dovlecii. Sunt...
pe 17.10.2022 la 17:00
Cât costă să faci zacuscă anul acesta. Prețul ingredientelor, cândva pentru buzunarele tuturor, a explodat: "Va fi foarte greu"
Cât costă să faci zacuscă anul acesta. Prețul ingredientelor, cândva pentru buzunarele tuturor, a explodat: "Va fi foarte greu"Zacusca, "vedeta" toamnei din cămările gospodinelor, va fi mai condimentată anul acesta, inclusiv la preţ. Asta...
pe 15.09.2022 la 16:30
Chefi la Cuțite Sezonul 10, 5 septembrie 2022. Rețetă magnifică a lui Florin Dumitrescu: Ribay cu vinete și sos de roșii
Chefi la Cuțite Sezonul 10, 5 septembrie 2022. Rețetă magnifică a lui Florin Dumitrescu: Ribay cu vinete și sos de roșiiFlorin Dumitrescu a pregătit "Ribay cu vinete și sos de roșii" la "Rețetă de Amuletă", ediția din 5...
pe 06.09.2022 la 15:37
Afacerea cu care două românce, noră şi soacră, au dat lovitura în Italia. Loredana și Beatrice au găsit reţeta succesului: ''Se trăiește foarte bine''
Afacerea cu care două românce, noră şi soacră, au dat lovitura în Italia. Loredana și Beatrice au găsit reţeta succesului: ''Se trăiește foarte bine''Pe pământ străin, două românce au reuşit să dea lovitura cu o afacere de succes! Loredana și Beatrice,...
pe 03.09.2022 la 17:32
Mărioara, o ciobăniţă din Gorj, a primit titlul de "Tezaur Uman Viu". Reţetele delicioase care au făcut-o celebră în toată ţara
Mărioara, o ciobăniţă din Gorj, a primit titlul de "Tezaur Uman Viu". Reţetele delicioase care au făcut-o celebră în toată ţaraDragostea pentru preparatele ciobăneşti şi dorinţa ca reţetele şi gustul de altădată să nu dispară i-au adus unei femei...
pe 15.08.2022 la 21:23
Zestrea gastronomică a României: studenţii din Cluj duc mai departe tradiţia şi au planuri mari cu reţetele bunicilor
Zestrea gastronomică a României: studenţii din Cluj duc mai departe tradiţia şi au planuri mari cu reţetele bunicilorPogăcelele cu jumări, "zama de şălate" sau celebrul balmoş devin marcă înregistrată. Se ocupă de asta...
pe 16.05.2022 la 22:15
Reţetă de risotto cu şofran. Cum poate fi folosit cel mai bine aurul roşu
Reţetă de risotto cu şofran. Cum poate fi folosit cel mai bine aurul roşuŞofranul, așa-numitul "aur roșu" este cel mai scump condiment din lume şi este ingredientul de bază...
pe 26.04.2022 la 14:23
Cum să faci cea mai bună pască de Paşte
Cum să faci cea mai bună pască de PaşteChef Ioana Romanescu, antreprenor şi cake-designer cu peste 18 ani de experiență în România și Canada ne...
pe 19.04.2022 la 13:25
Cum să prepari drob de miel în stil moldovenesc
Cum să prepari drob de miel în stil moldovenescCum pregătirile pentru masa de Paşte au început deja, vedem şi noi astăzi cum se pregăteşte deliciosul drob de miel...
pe 19.04.2022 la 13:19
Cum să prepari tocăniţă de miel ca în Irlanda
Cum să prepari tocăniţă de miel ca în IrlandaChef Alexandru Sabo vă propune o reţetă prin care vom vedea cum să dăm un gust inedit mielului de Paşte.
pe 18.04.2022 la 14:05
Cum să prepari tort cu portocale confiate
Cum să prepari tort cu portocale confiatePortocala confiată este un ingredient cheie in trendurile gastronomice ale lui 2022. Aşa că astăzi o să vedem şi noi o...
pe 15.04.2022 la 13:38
Refugiaţii ucraineni primesc mâncare gătită ca la mama acasă, în Târgu Mureş. Reţeta inedită care a adus zâmbetul pe chipurile lor
Refugiaţii ucraineni primesc mâncare gătită ca la mama acasă, în Târgu Mureş. Reţeta inedită care a adus zâmbetul pe chipurile lorLa Târgu Mureș de mai bine de două săptămâni, refugiaţii ucraineni primesc mâncare gătită ca la mama...
pe 12.04.2022 la 18:00
Reacția unor turiști străini după ce au primit o porție gratis de borș de pește, pe plaja din Mamaia
Reacția unor turiști străini după ce au primit o porție gratis de borș de pește, pe plaja din MamaiaLa malul mării, deja se simte iz de vară. În nordul staţiunii Mamaia, bucătarul unui restaurant a scos ceaunul afară şi...
pe 03.04.2022 la 20:46
Cum să prepari paste AOP: Aglio – Olio – Peperoncino
Cum să prepari paste AOP: Aglio – Olio – PeperoncinoAndreea Gherasim ne răsfaţă cu o reţetă simplă şi interesantă, o reţetă de paste extrem de gustoase, unde...
pe 02.02.2022 la 14:17
Cum să faci tiramisu fără să foloseşti pişcoturi. Reţeta simplă care nu va da greș
Cum să faci tiramisu fără să foloseşti pişcoturi. Reţeta simplă care nu va da greșÎncepem săptămâna cum nu se poate mai bine. Cu o reţetă dulce. Ştim deja că nu există reţetă să nu aibă...
pe 31.01.2022 la 13:55
Cum să prepari carne de vită în stil asado
Cum să prepari carne de vită în stil asadoCarnea de vită "asada" sau "asado", ambele variante sunt acceptate. O reţetă plină de arome, suculentă şi încărcată de...
pe 25.01.2022 la 13:11
Ce mănâncă italienii dimineaţa. Colazione, un festin la micul dejun
Ce mănâncă italienii dimineaţa. Colazione, un festin la micul dejunColazione, un mic dejun autentic italienesc. Ştim deja că italienii sunt fani ai tot ceea ce inseamnă mic dejun, maeştri atunci...
pe 10.01.2022 la 12:43
Secretul păstrăvului afumat în cobză, reţeta bucovineană care a cucerit mulţi pretenţioşi
Secretul păstrăvului afumat în cobză, reţeta bucovineană care a cucerit mulţi pretenţioşiVremea bradului de Crăciun a trecut, dar vremea păstrăvului servit în crengi de brad nu trece niciodată. Este o reţetă...
pe 04.01.2022 la 08:04
Cum să prepari cea mai gustoasă umplutură pentru pastele ravioli
Cum să prepari cea mai gustoasă umplutură pentru pastele ravioliZiua de vineri este egală şi cu răsfăţul culinar. Cum poţi să prepari rapid cea mai gustoasă umplutură pentru pastele ravioli?
pe 10.12.2021 la 13:32
Ce este "Să fac spume dacă ştiu", cea mai căutată reţetă în România în 2020. Cum se prepară produsul
Ce este "Să fac spume dacă ştiu", cea mai căutată reţetă în România în 2020. Cum se prepară produsulAnul acesta, oamenii au căutat pe Google informaţii despre fotbal, Covid-19, vaccinare şi Squid Game. Românii mai vor să ştie...
pe 08.12.2021 la 17:31
Cum să prepari pandoro după o reţetă originală italiană
Cum să prepari pandoro după o reţetă originală italianăPandoro sau în traducere pâinea aurie, este desertul care nu lipseşte de pe masa de Crăciun în familiile din Italia. Şi uşor,...
pe 08.12.2021 la 14:17
Cum să prepari paste carbonara după reţeta originală
Cum să prepari paste carbonara după reţeta originalăMultora dintre noi ne plac pastele pentru care italienii sunt renumiţi în toată lumea. Iar reţeta de paste carbonara este...
pe 23.11.2021 la 17:03
Cum prepari un falafel autentic, rețeta de referinţă pentru Orientul Mijlociu
Cum prepari un falafel autentic, rețeta de referinţă pentru Orientul MijlociuO să vedem astăzi cum se pregăteşte un falafel autentic, preparat de referinţă pentru Orientul Mijlociu. Nu avem nevoie de...
pe 15.11.2021 la 13:00
Cum să prepari cel mai bun cappuccino
Cum să prepari cel mai bun cappuccinoDeşi pare simplu de preparat, Cappuccino este totuşi o bătură destul de pretenţioasă. Mai ales pentru cei care vor să facă...
pe 08.11.2021 la 13:47
Reţetă gourmet de tartă cu mere
Reţetă gourmet de tartă cu mereTarta cu mere este un desert atât de simplu, dar extrem de apreciat de gurmanzi şi datează încă de pe vremea lui Napoleon al...
pe 02.11.2021 la 13:20
Cum să preparăm Cacio e Pepe, o reţetă tradiţională din centrul Italiei
Cum să preparăm Cacio e Pepe, o reţetă tradiţională din centrul ItalieiPătrundem în fascinanta şi inepuizabila bucătărie italienească. Şi vom descoperi un preparat care se pregăteşte încă din...
pe 27.10.2021 la 13:11
Cum preparăm paste cu cartofi, o reţetă celebră în sudul Italiei
Cum preparăm paste cu cartofi, o reţetă celebră în sudul ItalieiIată o reţetă celebră în sudul Italiei. Se pregăteşte ori de câte ori în familie există un motiv de sărbătoare. Deşi...
pe 25.10.2021 la 13:00
Reţetă de pâine mediteraneană
Reţetă de pâine mediteraneanăŞi reţetele noastre sunt influenţate de temperaturile de afară. Din făină de grâu, secară, mălai, cu drojdie sau maia...
pe 21.10.2021 la 13:34
Reţetă de yakitori negima
Reţetă de yakitori negimaPătrundem în bucătăria asiatică şi vedem două reţete de referinţă. Sunt simple şi rapide, asta e partea bună dar e...
pe 20.10.2021 la 12:52
Care este de fapt rețeta corectă de ecler la tavă. Culisele războiului dintre Jamila și Laura Laurențiu
Care este de fapt rețeta corectă de ecler la tavă. Culisele războiului dintre Jamila și Laura LaurențiuCele mai renumite bucătărese din mediul online se judecă în tribunal. Vorbim despre Geanina Staicu Avram - sau Jamila, aşa cum...
pe 15.10.2021 la 17:16
Reţetă de supă de fructe de mare. Cum se prepară midiile şi caracatiţa
Reţetă de supă de fructe de mare. Cum se prepară midiile şi caracatiţaGustul italienesc este cu siguranţă incomparabil, iar reţetele italienilor nu vor trece niciodată neobservate. Iată o reţetă...
pe 15.10.2021 la 12:45
Secrete din bucătăria arabă: preparate apetisante, dar şi extrem de sănătoase. Knefeh, cel mai iubit desert
Secrete din bucătăria arabă: preparate apetisante, dar şi extrem de sănătoase. Knefeh, cel mai iubit desertPătrundem în bucătăria arabă, unde descoperim un preparat apetisant specific beduinilor. Îl gătesc atent pentru turişti şi...
pe 14.10.2021 la 12:40
Reţetă reinterpretată pentru primul sortiment de pizza din lume. De ce ingrediente aveți nevoie pentru a face Mastunicola
Reţetă reinterpretată pentru primul sortiment de pizza din lume. De ce ingrediente aveți nevoie pentru a face MastunicolaPrima pizza din lume a apărut în Napoli, acum mai bine de 400 de ani, iar reţeta a avut parte de multe îmbunătăţiri de...
pe 13.10.2021 la 13:41
Cum se prepară salata de icre de crap. Sfaturi şi secrete de la Nina Rus, preferata lui Chef Scărlătescu
Cum se prepară salata de icre de crap. Sfaturi şi secrete de la Nina Rus, preferata lui Chef ScărlătescuTot mai multe produse tradiționale sunt recunoscute și certificate la nivel național și internațional. Nina Rus, fostă...
pe 10.10.2021 la 08:18
Cum a apărut sushi. O poveste despre timp, tradiții și arome
Cum a apărut sushi. O poveste despre timp, tradiții și aromeSushi este unul dintre cele mai cunoscute și consumate preparate din întreaga lume. E adevărat, în România sunt mai puțini...
pe 29.09.2021 la 17:43
Pe ce se bazează o alimentație echilibrată
Pe ce se bazează o alimentație echilibratăO alimentație echilibrată înseamnă consumul unei cantități potrivite de mâncare din toate grupele alimentare. Necesarul...
pe 24.09.2021 la 10:42
Secretul magiunului făcut în localitatea mureşeană Iara. Se spune că acum 700 de ani, localnicii au început să cultive primii pruni
Secretul magiunului făcut în localitatea mureşeană Iara. Se spune că acum 700 de ani, localnicii au început să cultive primii pruniCând vine vorba de magiun, oamenii din localitatea mureşeană Iara nu se încurcă. Legenda spune că încă de...
pe 19.09.2021 la 10:06
15 trucuri utile în bucătărie care chiar funcționează
15 trucuri utile în bucătărie care chiar funcționeazăOrice ajutor e binevenit în bucătărie, mai ales atunci când vrei să pregătești rapid ceva bun pentru întreaga familie. Așa...
pe 01.09.2021 la 09:27
Poți mânca sănătos chiar dacă îți plac dulciurile. Iată ce alegeri să faci
Poți mânca sănătos chiar dacă îți plac dulciurile. Iată ce alegeri să faciBucătăria vegană și raw-vegană a prins avânt în România în ultimii ani și mulți au transformat-o într-un stil de...
pe 28.08.2021 la 09:32
3 lucruri de care nu trebuie să te lipsești în bucătărie
3 lucruri de care nu trebuie să te lipsești în bucătărieDacă te așteptai să găsești o înșiruire a celor mai la modă și sofisticate aparate inventate ca să-ți ușureze munca în...
pe 27.08.2021 la 09:00
MediCool, emisiunea care te învaţă că doctorul este prietenul tău are premiera duminică, de la ora 15
MediCool, emisiunea care te învaţă că doctorul este prietenul tău are premiera duminică, de la ora 15Doi doctori COOL, cu experienţă, traduc pe înţelesul tuturor, informaţiile esenţiale. Şi fac asta prin orice mijloace. Unul...
pe 25.08.2021 la 14:43
Peste 5.000 de persoane au participat la ediţia a doua a Festivalului Plăcintelor Pădureneşti, în Hunedoara
Peste 5.000 de persoane au participat la ediţia a doua a Festivalului Plăcintelor Pădureneşti, în HunedoaraO reţetă străveche face furori printre gurmanzi, iar secretele ei au putut fi aflate şi testate în acest weekend, în...
pe 09.08.2021 la 16:47
În bucătărie, cu Dj Alex Parker: Totul începe de la alimentaţie şi de la sport
În bucătărie, cu Dj Alex Parker: Totul începe de la alimentaţie şi de la sportAlex Parker, DJ-ul care a lansat de curând piesa "I want the money", imnul generaţiei crypto este şi un bucătar talentat.
pe 03.08.2021 la 14:42
Cea mai simplă reţetă pentru tarta de vară cu fructe. Galerie foto cu procesul de preparare
Cea mai simplă reţetă pentru tarta de vară cu fructe. Galerie foto cu procesul de preparareTemperaturile de afară ne îndeamnă cu siguranţă spre preparate cât mai răcoritoare care nu au nevoie de utilizarea...
pe 30.06.2021 la 18:10
Gospodinele din Sibiu se întrec în cozonaci pufoşi. Secretul gustului: nu se zgârcesc când vine vorba despre ingrediente
Gospodinele din Sibiu se întrec în cozonaci pufoşi. Secretul gustului: nu se zgârcesc când vine vorba despre ingredienteÎntr-o localitate din Sibiu s-a dat startul unei competiţii aşteptate luni la rând. Gospodinele se întrec în cozonaci pufoşi...
pe 29.04.2021 la 08:52
Idei de prăjituri pentru masa de Paşte, după reţetele tradiţionale
Idei de prăjituri pentru masa de Paşte, după reţetele tradiţionalePentru cei care nu vor să stea în bucătărie de sărbători, cofetăriile se pregătesc din timp. Deja majoritatea au primit...
pe 28.04.2021 la 16:08
Comenzile pentru cozonaci au crescut cu 20% faţă de anul trecut, iar cofetăriile abia fac față cererii
Comenzile pentru cozonaci au crescut cu 20% faţă de anul trecut, iar cofetăriile abia fac față cereriiDacă anul trecut starea de urgenţă ne-a transformat pe toţi în bucătari, acum pare ca toți preferă să comande cozonacul de...
pe 21.04.2021 la 22:56
Gospodinele din întreaga ţară s-au întrecut în preparat de mucenici
Gospodinele din întreaga ţară s-au întrecut în preparat de muceniciCu paharul sau cu deliciosul desert, astăzi sărbătorim cei 40 de sfinţi mucenici. Prilej de distracţie pentru domni şi ocazie...
pe 09.03.2021 la 20:38
Sarmalele în dovleac, un deliciu pe masa de Revelion
Sarmalele în dovleac, un deliciu pe masa de RevelionMeniul de Revelion nu trebuie să conţină numai preparate din carne. Iar o hunedoreancă spune că deţine secretul celor mai bune...
pe 31.12.2020 la 18:30