Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Ce conțin crenvurștii de porc cumpărați din supermarket-uri: 10% carne și 11 E-uri - studiu InfoCons

Potrivit unui studiu realizat de InfoCons, pe baza etichetelor produselor care se regăsesc pe piaţa din România, carnea de porc se află în proporţie de 10% - 93% în compoziţia crenvurştilor, potrivit Agerpres.

de Redactia Observator

la 06.01.2023 , 13:48

Studiu InfoCons. Ce conțin crenvurștii de porc cumpărați din supermarket-uri: 10% carne și 11 E-uri Imagine ilustrativă - Shutterstock

"În total au fost analizate 19 produse. Ca urmare a centralizării şi analizării informaţiilor ce se regăsesc pe etichetele produselor au rezultat: procentul de carne de porc este cuprins între 10 şi 93% din compoziţia produsului", se menţionează în comunicat.

Conform sursei citate, există şi produse care sunt comercializate sub denumirea "Crenvurşti carne de porc", însă primul ingredient din listă este carnea de pui. Carnea de porc se află pe a patra poziţie în lista ingredientelor.

Din punct de vedere al altor ingrediente regăsite în compoziţie, 57,89% au apă, fiind şi cel de-al doilea ingredient, iar 31,57% au sarea ca fiind al treilea ingredient.

Articolul continuă după reclamă

Crenvurștii de porc au în compoziție E-uri

Totodată, ingredientele de pe etichetă se află în ordine descrescătoare, primul fiind în cantitatea cea mai mare, iar ultimul în cantitatea cea mai mică.

Din punct de vedere al aditivilor alimentari regăsiţi în crenvurştii de porc: 100% din produse au în compoziţie E-uri (aditivi alimentari), iar numărul de aditivi alimentari variază între 2 şi 11.

Aplicaţia InfoCons afişează numericul de aditivi alimentari, cantitatea de zahăr, cea de sare şi numărul de calorii din produsele scanate. 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Comentarii


Întrebarea zilei
Vei merge la vot în turul 2 al alegerilor prezidențiale?
Observator » Ştiri sociale » Ce conțin crenvurștii de porc cumpărați din supermarket-uri: 10% carne și 11 E-uri - studiu InfoCons