Video România, pe locul doi într-un studiu privind preparatele vegetariene şi vegane
Preparatele vegetariene şi vegane sunt tot mai căutate de români. O arată cifrele unui studiu recent, care plasează ţara noastră pe locul 2, după Spania. Clasamentul nu cuprinde doar Europa, ci şi ţări din Asia Centrală şi chiar din Africa, deci chiar ne surprinde poziţia, în contextul în care ştim cât de mult adoră românii gustul tradiţional, cu farfurii pline de carne gătită în fel şi chip. Cei care au decis să renunţe la produsele de orgine animală spun că au făcut o decumentare temeinică înainte, dar şi că trecerea li s-a părut mai uşoară decât credeau.
- EDIŢIE SPECIALĂ Observator. Primele EXIT POLL-uri ale Alegerilor Prezidenţiale, ora 21:00, LIVE la Antena 1
- Un român de 100 de ani a votat la o secţie din Munchen
Din client fidel al restaurantelor cu specific vegan, francezul Gregory a devenit patronul unui astfel de local, în Timişoara. De 9 ani promovează veganismul în rândul românilor, timp suficient să observe cât de mult s-a schimbat profilul clientului, de atunci şi până acum.
Familia Vargancec a venit la Timişoara din Cluj-Napoca, într-un city break. Sunt vegani, aşa că înainte de fiecare excursie caută pe Internet locuri unde găsesc preparate pe gustul lor.
Un studiu recent plasează ţara noastră pe un surprinzător loc într-un top mondial de profil. Anul trecut, am alocat cu 12% mai mult pentru mâncarea vegană!
Deşi dieta vegană este plină de vitamine, de minerale, de fibre şi de antioxidanţi, decizia de schimbare a stilului de viaţă trebuie planificată atent. Puteţi incepe cu eliminarea unui produs de origine animală pe săptămână, dar doar la recomandarea unui specialist.
Râmnicu Vâlcea, Mediaş, Târgovişte şi Alba Iulia sunt în topul oraşelor din România la creşterea comenzilor pentru acest tip de produse, arată rezultatele studiului realizat de o platforma de livrări online.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰