Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Peștele, nelipsit de pe mesele românilor în ziua de Florii. Care sunt cele mai scumpe sortimente şi la ce să fim atenţi când cumpărăm

Nicio masă fără peşte de Florii. Oamenii au stat astăzi la cozi să cumpere păstrăv, crap şi hamsii pentru masa din ultima zi de dezlegare din Postul Paştelui. Pentru amatorii de fineţuri, restaurantele au pregătit meniuri speciale, cu peşte din Marea Neagră, iar pescăriile au adus calcani şi moruni cu carne fragedă, deosebit de gustoasă.

de Redactia Observator

la 12.04.2025 , 21:25

Toate drumurile au dus la pescării – de Florii, tradiţia spune că trebuie să profiţi de dezlegarea la peşte. Clienţii au ales bucăţile cele mai frumoase cu gândul deja la festinul de mâine.

Calcanul, morunul şi dorada rămân cele mai scumpe sortimente. La polul opus, Ştiuca şi Hamsia se vând cu 20 de lei kilogramul.

"E scump. Plătica e 19 lei, crapul e 40 şi ceva. Mă duc în altă parte, poate găsesc mai ieftin", a declarat o persoană pentru Reporterii Observator.

Vezi și

Culoarea şi aspectul peştelui sunt indicii despre prospeţimea lui. Branhiile trebuie să fie roz, iar burta tare. Ochii – limpezi. Şi restaurantele se pregătesc cu meniuri speciale pentru ziua de Florii. Bucătarii descriu meniurile de dezlegare:

"Un file de crap, tăiat mărunt, mărunt, condimentat cu sare, piper, usturoi şi ulei de măsline. Şi la urmă se dă prin mălai". "Platoul pescăresc conţine icre de știucă, scrumbie marinată, frigărui de rapane, hamsie prăjită, midii pariziene şi degeţele de şalău".

Tradiţia spune că cine mănâncă peşte de Florii va avea noroc şi se va lecui de orice boală.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Înapoi la Homepage
Comentarii


Întrebarea zilei
Aveţi în plan să plecaţi în vacanţă de Paşte, anul acesta?
Observator » Ştiri sociale » Peștele, nelipsit de pe mesele românilor în ziua de Florii. Care sunt cele mai scumpe sortimente şi la ce să fim atenţi când cumpărăm