Video 1 Mai ca acasă. Românii din Italia au sărbătorit tradiţional, cu mici şi grătare. Magazinele româneşti, golite
Sunt departe de ţară, dar nu şi de tradiţii. Românii din Italia au sărbătorit ca acasă weekendul prelungit de 1 mai: cu mici şi carne la grătar, înconjuraţi de rude şi prieteni. Fie că au stat în case sau au mers la iarbă verde, voia bună nu a lipsit. Iar magazinele cu specific românesc au făcut vânzări record.
- Ce vor românii de la România? Fii parte a campaniei Observator. Spune-ne ce vrei TU de la România printr-un video de 30 de secunde
- Premiera noului sezon Chefi la cuțite din 17 Noiembrie, Duminică 20:00, Luni, Marți și Miercuri 20:30 pe Antena 1 și AntenaPLAY
- Cât economisim dacă punem deoparte 1 leu pe zi, timp ce 5 ani. Cum să împărţim banii ca să nu trăim de la o lună la alta
Robert şi prietenii lui s-au strâns la o petrecere în aer liber în Bologna. Iar grătarele au început să sfârâie imediat. Bucătarii de ocazie au lucrat la mai multe mâini şi au început să întoarcă micii, cârnaţii, pulpele de pui şi carnea de porc. Pe mese, castroanele s-au umplut cu salate, iar berile au curs în aşteptarea felului principal. Câţiva metri mai încolo, domnul Preda îşi aminteşte de ultima sărbătoare de 1 mai petrecută în România, acum 20 de ani.
Dl Preda: Sărbătorim cu grătar, cu multă distracţie, bere, vin. Exact ca în România, de 1 mai.
Reporter: Vă alină dorul de acasă acest lucru?
Dl Preda: Da, foarte mult.
- Mii de credincioşi petrec 1 mai la cel mai mare pelerinaj din sudul ţării. "Asta îmi doresc, ca oamenii să plece...
- Cât costă să faci grătarul de 1 Mai în în pădurile din jurul Capitalei. Ce amenzi riscă cei care își...
- Mini-vacanță la înălțime. Cât trebuie să plătească amatorii de senzații tari pentru un salt în tandem
Magazinele româneşti, acaparate de clienţi
Toată mâncarea de pe grătare provine de la magazinele româneşti din zonă, care aduc produsele din ţară. Rafturile sunt pline cu brânzeturi, peşte afumat, pufuleţi şi multe altele. În acest weekend însă, clienţii au cerut în mod special un singur lucru.
Mihai este în Italia din 2007. Dar nu acceptă să înlocuiască grătarul românesc cu alt fel de mâncare.
Reporter: Aţi sărbătorit în fiecare an 1 mai în stil românesc?
Mihai: Tot timpul în stil românesc, eu aşa merg. Sărbătoarea românească e a mea, e a noastră.
Proprietarii magazinelor au şi ei motive de sărbătoare. Congelatoarele cu carne s-au golit, la fel şi frigiderele cu bere. Românii nu se dezmint, oriunde s-ar afla.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰