Mituri alimentare demontate: ciocolata nu duce la coşuri, portocalele nu sunt campioanele vitaminei C
Nutriționista Anais Grangerac a demontat câteva dintre cele mai răspândite mituri alimentare. Castraveții nu reduc umflarea ochilor prin proprietățile lor, iar ciocolata nu cauzează direct acnee.
- Ce vor românii de la România? Fii parte a campaniei Observator. Spune-ne ce vrei TU de la România printr-un video de 30 de secunde
- Premiera noului sezon Chefi la cuțite din 17 Noiembrie, Duminică 20:00, Luni, Marți și Miercuri 20:30 pe Antena 1 și AntenaPLAY
- Cât economisim dacă punem deoparte 1 leu pe zi, timp ce 5 ani. Cum să împărţim banii ca să nu trăim de la o lună la alta
Nutriţionista Anais Grangerac a spus că laptele nu este cea mai bună sursă de calciu. Surprinzător, alimente precum varza kale, migdalele și sardinele în ulei conțin până la trei ori mai mult calciu decât laptele.
Mituri alimentare demontate de nutriţionişti
Castraveții nu reduc umflarea ochilor prin proprietățile lor, ci prin faptul că sunt reci. Frigul este cel care contractă vasele de sânge, nu castravetele în sine.
Ciocolata nu cauzează direct acnee. Ciocolata neagră, în special, conține puțin zahăr și nu afectează pielea. În schimb, ciocolata cu lapte și cea albă, bogate în zahăr, pot fi problematice pentru ten, potrivit Mediafax.
Cartofii nu sunt atât de calorici pe cât se crede. 100 de grame de cartofi fierți au doar 90 de calorii, mult mai puțin decât aceeași cantitate de orez sau paste (150 de calorii).
Portocalele nu sunt campioanele vitaminei C. Deși sunt o sursă bună, ardeii roșii cruzi, pătrunjelul și varza kale conțin mai multă vitamină C. Chiar și căpșunile și kiwi le depășesc pe portocale la acest capitol.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰