Video Cum alegem vinul perfect, în funcţie de meniu. Băutura perfectă pentru masa de Revelion
Alegerea unui vin de calitate face ca petrecerea de Revelion să fie o reuşită. Acesta poate fi servit alături de majoritatea preparatelor tradiţionale, fie că vorbim de friptură de porc, cârnaţi sau sarmale. Astfel, specialiştii spun că, pe lângă meniul de mâncare, este foarte important şi ce punem în pahare.
Pentru ca petrecerea de Revelion să fie o una reușită specialiştii au câteva recomandări simple care ne ajută să potrivim băutura cu preparatele servite de Anul Nou. Astfel, primul lucru la care trebuie să atragem atenţia este eticheta. De obicei, producătorii scriu cu ce fel de mâncare merge vinul respectiv.
De exemplu, pentru un peşte gras trebuie un vin alb cu o aciditate mai mare, pentru o salată, merge la fel un vin alb, pentru carnea de porc trebuie ales un vin roşu.
De asemenea, pentru reuşita mesei, mai trebuie să aveţi în vedere câteva sfaturi: cantitatea optimă de vin care se bea la o masă este 700 de mililitri pentru o persoană de 70 de kilograme; nu combinăm vinul cu apă deoarece îi reducem proprietăţile; temperatura ideală de consum este de 8-10 grade pentru vinul alb, 10-12 grade pentru roze şi 16-20 de grade pentru vinul roşu;
În momentul trecerii dintre ani, nu trebuie să lipsească șampania din pahare. Este indicat să alegem o şampanie de calitate şi este indicat să o servim alături de mâncăruri mai grase.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰