Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Inovaţia care revoluţionează alimentaţia: S-a inventat pâinea care întinereşte şi protejează organismul împotriva stresului oxidativ

Pâine cea de toate zilele a fost reinventată. Acum, o nouă reţetă ne promite tinereţe fără bătrâneţe! Sprijină regenerarea celulară, are puternice efecte antioxidante şi protejează organismul împotriva stresului oxidativ. Pâinea care ne întinereşte, o inovaţie alimentară, e în curs de brevetare. 

de Mădălina Iacob

la 14.03.2025 , 21:32

Apă, făină, drojdie şi sare. E reţeta simplă pentru orice fel de pâine. Aceasta, însă, mai conţine un ingredient secret- un compus chimic natural, cu efecte antiîmbătrânire. 

"În urma cercetării, am stabilit o tehnologie prin care putem face stabil acest ingredient pentru a-l consuma. Este un beneficiu al antioxidanţilor de a ne menţine organismul tânăr, sunt beneficiile pe care toţi le aşteptăm de la un produs minune. Cel puţin ne menţinem aşa. Deci rămân aşa", a declarat Alexandru Cîrîc, director ICA.

Inovaţia care revoluţionează alimentaţia

Vezi și

Îmbogăţită cu flavonoide, noua reţetă, spun specialiştii, sprijină regenerarea celulară şi menţine sănătatea organismului. Ne protejează  de stresul oxidativ, unul dintre principalii factori de îmbătrânire prematură. 

Pe acelaşi subiect

"Senatul Ştiinţific al Fundaţiei Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea romaniei a oferit o bursa unui tanar inovator prin programul inovaliment este rezultatul mai multor ani de cercetare. Pentru ca românii iubesc pâinea, consuma în jur de 7 kilograme pe lună, să devină o felie de pâine sănătoasă care să ducă la longevitate", a declarat Tatiana Paşcovichi, manager comunicare FDVDR. 

Fundaţia a trimis deja cererea de brevetare către OSIM şi îşi doreşte ca produsul să ajungă pe mesele tuturor românilor. Degustarea a fost făcută în cadrul evenimentului Food you trust, de la Politehnica Bucureşti, unde şi echipa Observator a fost invitată să vorbească despre rolul Campaniei Ce ne puneţi în mâncare. 

Ce facem noi mai exact? Alegem produse de pe piaţă, absolut aleatoriu le ducem în laborator şi arătam oamenilor ce conţin aceste produse, şi nu doar oamenilor, publicului nostru, ci şi autorităţilor, pentru că la urma asta este scopul nostru să arătăm ce probleme avem şi să tragem un semnal de alarmă aici, poate să schimbam şi nişte legi mai departe pentru că avem de lucru şi la acest capitol. 

"Ce ne puneţi în mâncare" va continua să scoată la iveală şi în acest sezon pericolele la care sunt expuşi, de cele mai multe ori, consumatorii din România. 

Mădălina Iacob Like

De la prima transmisiune live, la înâlnirea cu Papa Francisc, funeraliile Reginei Elisabeta a doua, încoronarea regelui Charles şi până la ceremonia luminii sfinte din Ierusalim, meseria de jurnalist mă surprinde şi mă învaţă întotdeauna câte ceva.

Înapoi la Homepage
Comentarii


Întrebarea zilei
Veţi solicita buletin electronic pentru copiii sub 14 ani?
Observator » Evenimente » Inovaţia care revoluţionează alimentaţia: S-a inventat pâinea care întinereşte şi protejează organismul împotriva stresului oxidativ