Video Inovaţia care revoluţionează alimentaţia: S-a inventat pâinea care întinereşte şi protejează organismul împotriva stresului oxidativ
Pâine cea de toate zilele a fost reinventată. Acum, o nouă reţetă ne promite tinereţe fără bătrâneţe! Sprijină regenerarea celulară, are puternice efecte antioxidante şi protejează organismul împotriva stresului oxidativ. Pâinea care ne întinereşte, o inovaţie alimentară, e în curs de brevetare.
Apă, făină, drojdie şi sare. E reţeta simplă pentru orice fel de pâine. Aceasta, însă, mai conţine un ingredient secret- un compus chimic natural, cu efecte antiîmbătrânire.
"În urma cercetării, am stabilit o tehnologie prin care putem face stabil acest ingredient pentru a-l consuma. Este un beneficiu al antioxidanţilor de a ne menţine organismul tânăr, sunt beneficiile pe care toţi le aşteptăm de la un produs minune. Cel puţin ne menţinem aşa. Deci rămân aşa", a declarat Alexandru Cîrîc, director ICA.
Inovaţia care revoluţionează alimentaţia
Îmbogăţită cu flavonoide, noua reţetă, spun specialiştii, sprijină regenerarea celulară şi menţine sănătatea organismului. Ne protejează de stresul oxidativ, unul dintre principalii factori de îmbătrânire prematură.
- Alimentul pe care românii îl consumă tot mai mult, din dorinţa de a renunţa la un altul. Restaurantele profită...
- Manelistul Dani Mocanu, condamnat la 5 ani și 9 luni de închisoare. Sentinţa nu este definitivă
- Incendiu puternic în parcarea subterană de la Cosmopolis. Pompierii au intervenit cu 10 autospeciale şi a fost...
- Inovaţia care revoluţionează alimentaţia: S-a inventat pâinea care întinereşte şi protejează organismul...
- Turiştii iau cu asalt litoralul în weekend. Preţurile pregătite de hotelieri pentru prima plajă din martie
"Senatul Ştiinţific al Fundaţiei Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea romaniei a oferit o bursa unui tanar inovator prin programul inovaliment este rezultatul mai multor ani de cercetare. Pentru ca românii iubesc pâinea, consuma în jur de 7 kilograme pe lună, să devină o felie de pâine sănătoasă care să ducă la longevitate", a declarat Tatiana Paşcovichi, manager comunicare FDVDR.
Fundaţia a trimis deja cererea de brevetare către OSIM şi îşi doreşte ca produsul să ajungă pe mesele tuturor românilor. Degustarea a fost făcută în cadrul evenimentului Food you trust, de la Politehnica Bucureşti, unde şi echipa Observator a fost invitată să vorbească despre rolul Campaniei Ce ne puneţi în mâncare.
Ce facem noi mai exact? Alegem produse de pe piaţă, absolut aleatoriu le ducem în laborator şi arătam oamenilor ce conţin aceste produse, şi nu doar oamenilor, publicului nostru, ci şi autorităţilor, pentru că la urma asta este scopul nostru să arătăm ce probleme avem şi să tragem un semnal de alarmă aici, poate să schimbam şi nişte legi mai departe pentru că avem de lucru şi la acest capitol.
"Ce ne puneţi în mâncare" va continua să scoată la iveală şi în acest sezon pericolele la care sunt expuşi, de cele mai multe ori, consumatorii din România.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰