De la gust, la capodoperă culinară. Cum devine ciocolata o "operă de artă"
Dacă sunteţi pe ultima sută de metri cu cadourile de la Iepuraş, vă invităm la o porţie dulce de ciocolată. Pline cu cremă de alune ori cu virala compoziţie Dubai, ouăle de ciocolată se vând cel mai bine astăzi în magazine şi online. Colecţia de primăvară-vară ne aduce arome fructate cu citrice şi condimente.
- Papa Francisc a murit. Acum începe un proces vechi de secole pentru alegerea unui nou Suveran Pontif
Ce cadouri aduce Iepuraşul anul acesta?
Vlad Niculescu, ciocolatier: Iepuraşul a fost foarte generos în acest an. S-au consumat şi s-au cerut foarte mult aromele fructate, pentru că am avut o iarnă destul de lungă şi simţim nevoia de prospeţime. Am folosit culori destul de vibrante, foarte intense. Cel mai mult s-au cerut ouăle cu caramel, cu alune, dar şi încă celebra ciocolată Dubai.
Cum poate deveni ciocolata o operă de artă?
Vlad Niculescu, ciocolatier: Procesul de realizare este destul de lung. În ciocolaterie, "hai să facem pe repede înainte", să ne grăbim, nu prea se poate. De exemplu, o pralină, de la primul proces până la final, până intră în ambalaj durează două, trei zile pentru că este nevoie, în prima parte, ca culorile să se lipească de ciocolată, apoi venim cu partea de umplutură şi apoi partea de a închide pralina şi a scoate din formă.
Vlad Niculescu, ciocolatier: Foarte mult timp se alocă părţii de cercetare, de teste, pentru că noi, pe lângă partea de a folosi produse clasice, am intervenit cu partea umană în care apelăm la producători locali de plante aromate, de fructe, şi folosim produsele lor şi facem infuzii cu tot felul de condimente, mereu pentru a surprinde.
Interviul integral poate fi urmărit în videoclipul de mai sus
Înapoi la HomepagePuteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰