Video Băutura viitorului, aflată în curs de brevetare, a fost prezentată în premieră la Iași. Face minuni pentru sănătate
Chefirul de apă, o băutură probiotică inovatoare în curs de brevetare de către Senatul Științific al Fundației Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României a fost prezentat în premieră la Iași. Produsul unic este un aliment simbiotic remarcabil care a atras rapid atenția experților din industria alimentară prezenți la evenimentul ROAliment Show ce se desfășoară zilele acestea la Iași. Putem vorbi de o adevărată băutură a viitorului pe care o vom găsi curând pe rafturi.
- Alege ce urmează! Tu eşti liderul! Marcel Ciolacu, candidatul PSD la alegeri, faţă în faţă cu Alessandra Stoicescu de la ora 19:30, la Antena 1
- Platforma care a prezis victoria lui Donald Trump scrie despre cine va câştiga alegerile în România. Clasamentul Polymarket
Chefirul de apă, așa cum îi spune și denumirea, este obținut prin fermentarea granulelor de chefir într-o soluție de apă, miere și inulină, cu adăugarea de smochine uscate, proces care are loc la temperatura ambientală. Un produs inovator, dar și extrem de sănătos.
Chefirul de apă: băutura viitorului
"Va semăna cu o băutură ușor carbonatată, plăcută la gust, aromată, dulce, va putea fi cerută de consumator în categoria băuturilor dulci, nu cu un conținut mare de zahăr ci îmbunătățit cu anumite fibre fructoză", spune Alexandru Cîrîc, director general al ICA.
Chefirul de apă reprezintă un exemplu remarcabil de aliment sinbiotic, el oferă simultan beneficii probiotice și prebiotice, un adevărat produs al viitorului, spun specialiștii. "Alte avantaje ale acestui produs se referă la posibilitatea rapidă de implementare în industrie. Am avut în vedere atunci când am dezvoltat produsul să poată fi dus imediat în industrie nu ne trebuie utilaje noi", adaugă Alexandru Cîrîc, director general al ICA.
- Alexandra a devenit virală după ce a dezvăluit pacheţelul ideal pentru copii. Într-o zi, numărul urmăritorilor...
- Cel mai căutat produs bio, la târgul din Ibăneşti. Producători din 13 ţări au adus aici preparate...
- Cum prăjim corect alimentele. Alternative pentru a ne satisface poftele fără a ne pune sănătatea în pericol
Specialiștii din industria alimentară, fie ca vorbim de cadre didactice avizate sau cei din nutriție, au rămas uimiți de invenția brevetată de Senatul Științific al Fundației Dan Voiculescu. "Faptul ca se valorifică apa cu granulele de chefir nu face decât să ușureze accesul mai multor oameni la alimente de calitate mult mai sigure și mult mai sănătoasă", a declarat Gabriela Berechet, șef lucrări USAMV Bucureşti.
Produsul, vegetarian, nu lactat
"Este o alternativă excelentă pentru chefirul din lapte - care știm cu toții bine că este un probiotic extraordinare. Ne îmbunătățeşte sănătatea digestivă și ne echilibrează flora intestinală. Prin urmare, pe de-a întregul ne îmbunătățește starea de sănătate. În același timp este o alternativă extraordinară pentru cei care au o intoleranţă la lactoză sau un regim de viață vegetarian", explică Ioana Haș, nutriționist-dietetician autorizat.
Produsul nu va fi unul lactat, ci vegetarian, dar cu toate beneficiile chefirului clasic și chiar ceva în plus. Va fi primul produs de acest fel din Europa. Senatul Științific al Fundației Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României este partener științific al RoAliment Show 2024, un eveniment de referință pentru indistria alimentară românească.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰