Video Paștele în Bucovina, ca în povești: preparate tradiționale, ouă încondeiate și relaxare la SPA. Cât costă o noapte de cazare
Două minivacanţe îi aşteaptă pe români în următoarea perioadă, iar cei care vor să şi le petreacă în zone pitoreşti, dar în acelaşi timp şi spectaculoase trebuie să se grăbească. Este ultima strigare pentru sărbătorile pascale în Bucovina. Gazdele se pregătesc deja să primească oaspeţi, cu bucate alese şi tradiţii specifice locului.
Bucovina se pregăteşte de sărbătoare. Gazdele îşi aşteaptă oaspeţii de Paşte cu cele mai apetisante bucate.
"Un platou rece cu slăninută, preparate traditionale de porc, pulpă de rată cu salată de varză roşie, friptura de miel, nelipsită la noi în Bcuvoina, preparate din păstrăv", spune un bucătar.
După mesele copioase, gazdele recomandă tot felul de activităţi relaxante.
"Vă invităm la un atelier de încondeiat ouăle de Paşte. Şi pentru relaxare, vă punem la dispoziţie centrul SPA al hotelului, cu piscină, saună, jacuzzi, biliard şi loc de joacă pentru copii", spune Carmen Gorcea, recepţioneră hotel Cacica.
- Bucovina, ofertă de nerefuzat pentru vacanţa de Paşte. Cum sunt aşteptaţi turiştii
- Muzeul Ouălor Încondeiate inima Bucovinei. Cum arată un ou de peste 100 de lei, pictat manual
- Festin regal pentru Ziua Femeii în Bucovina. Hotelierii au pregătit surprize atât pentru doamne şi domnişoare,...
- Zona din România unde femeile oferă Mărţişoare bărbaţilor. Tradiţia este respectată cu sfinţenie în...
- Alina a plecat din Bucureşti şi a deschis o afacere inedită în inima Bucovinei. A mutat ţara lui Moş Crăciun...
Bonus, vizite la obiectivele celebre din zonă
Aproape fiecare turist care ajunge în Bucovina face o oprire la mânăstirile deja cunoscute în lume, sunt locuri încărcate de istorie, credinţă şi spiritualitate.
"Mânăstirea Suceviţa este doar la câţiva paşi de noi, iar după slujbă, clienţii noştri sunt aşteptaţi cu pască, cozonac şi ouă roşii", spune Alissa Mihalescu, manager hotel Suceviţa.
O atracţie este şi Atelierul de Ceramică Neagră de la Marginea. Meşterii de acolo sunt renumiţi pentru creaţiile lor decorative sau de uz casnic.
"Renumitele oale pentru sarmale. Ca desert avem renumitele babe, cum spunem noi în Bucovina. Sunt aceste forme pentru cozonac", spune Corneliu Magopăț, meșter olar Marginea.
În Bucovina, o noapte de cazare costă de Paşte între 800 şi 1.800 de lei în funcţie de facilităţi.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰