Video Reacţia unei turiste străine, aflată în vizită în Bucovina. Ce a impresionat-o cel mai tare
O lună până la Paşte, dar dacă vreţi sărbători autentice trebuie să vă grăbiţi. În Bucovina, pensiunile sunt rezervate deja în proporţie de 90%. Pe lângă români, tot mai mulţi turişti străini s-au îndrăgostit de zonă şi profită de primăvară să o viziteze.
- EDIŢIE SPECIALĂ Observator. Primele EXIT POLL-uri ale Alegerilor Prezidenţiale, ora 21:00, LIVE la Antena 1
- COMPARAŢIE. Prezenţa la vot pe ore în primul tur al alegerilor prezidenţiale din 2014, 2019 şi 2024
Un mix între peisajele care îţi taie respiraţia, mâncarea delicioasă şi tradiţiile păstrate de secole, Bucovina este nelipsită de pe itinerariul turiştilor străini care ajung în ţara noastră. "Suntem impresionaţi de mânăstiri şi de picturi. Sunt foarte, foarte frumoase", spune o turistă străină.
Vacanţă de Paşte în Bucovina
"Turiştii şi-au rezervat locuri încă de anul trecut. Deja o parte dintre zone au un grad de ocupare ridicat în special în zona mânăstirilor", a declarat Neculai Barbă, vicepreședinte CJ Suceava. "Am ajuns aici pentru că a fost accesibil şi am găsit ce ne trebuie. Linişte, condiţii ok de cazare, mâncarea excepţională", povesteşte un turist.
Nu e de mirare aşadar că pensiunile vor fi pline de sărbători. "Pe lângă peisajele spectaculoase, tradiţiile și spiritualitatea zonei, cei care ajung în Bucovina vor avea parte şi de un adevărat răsfăț culinar, bucate alese alese pline de savoare", transmite Angela Bertea, reporter Observator.
- Rezervările în sistem early booking, mai ieftine chiar şi cu 40%. Staţiunea de pe litoral care este în topul...
- Satul din România celebru pentru cireşii înfloriţi ca în Japonia. E recunoscut şi pentru un soi "ciudat" care...
- Cât costă o vacanţă de patru zile în Maramureş, de Paşte. Proprietarii de pensiuni se plâng că cererea e...
"Vorbim de preparate din oaie, miel, berbec la proţap, la ceaun pe lângă care o să avem multe alte prăduse: pască, cozonaci, prăjituri de casă. Curcan raţă, iepure pentru cei care nu mănâncă miel", spune Mărioara Hojbotă, bucătar. "Vom avea un somon cu legume înăbuşite cu un sos ponzu. Să fie mult mai light. Sosul ponzu este un sus japonez cu foarte multe ingrediente, sos de soia, Teriyaki, usturoi, ghimbir", adaugă Petrică Abălașei, bucătar.
Va fi însă şi loc de distracţie. "Pe lângă cazare în demipensiune au acces şi la zona spa care implică piscină, saună umedă şi uscată, ciubăr, salină şi jacuzzi. Vor avea parte de o cină festivă cu muzică live, cu un spectacol de muzică populară. Mese îmbelşugate cu preparate specifice zonei şi sărbătorilor pascale", spune Angelica Onofriesei, administrator pensiune.
"În toate zonele judeţului Suceava se organizează târguri de Paşte, se organizează festivaluri. În acest an, punctul principla de atracţie va fi deschiderea unui nou traseu al Mocăniţei de la Moldoviţei, la Vatra Moldoviţei", a precizat Neculai Barbă, vicepreședinte CJ Suceava.
Românii care vor să petreacă Paştele în inima Bucovinei plătesc pentru cazare şi masă între 3.000 şi 7.000 de lei.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰