Cea mai instagramabilă stațiune din România. La 1.400m, turiștii sunt întâmpinați de peisaje pitorești și gusturi autentice
Toamna ne invită să-i descoperim farmecul prin spectacolul culorilor pe care ni-l oferă. Indiferent de destinaţie, o ieşire în natură reprezintă o deconectare de la agitaţia de zi cu zi şi o relaxare alături de familie şi prieteni. Astăzi ajungem într-un loc perfect de vizitat în acest sezon, comuna Sadova din Suceava.
- Premiera noului sezon Chefi la cuțite din 17 Noiembrie, Duminică 20:00, Luni, Marți și Miercuri 20:30 pe Antena 1 și AntenaPLAY
- Cum a decăzut litoralul românesc. Nicolae, unul dintre cei importanți investitori, se gândește să se lase de turism după ce a aflat ce taxe îl așteaptă în 2025
Comuna suceveană Sadova, localitate de munte cu peisaje pitorești, este o variantă ideală de a petrece timp în natură, departe de zgomotul oraşelor. Turiştii au ales să descopere farmecul zonei la pas şi prin lentila obiectivului. Turiştii care ajung în zonă pot lua cu ei o parte din Sadova acasă prin fotografiile realizate instant.
În zonă se află lacul natural Iezerul Sadovei, aflat la 1.400 de metri altitudine, care oferă o privelişte de poveste. "Aici e o linişte de nedescris. Rămâi fără cuvinte, mai ales acum că e toamnă şi culorile-s superbe, pădurea e superbă". Aici, liniştea nu poate fi întreruptă de soneria telefonului şi asta pentru că semnal nu există. În schimb, telefonul poate fi folosit pentru a imortaliza frumuseţea zonei.
După plimbările pe potecile "verzi-arămii", bucatele alese încântă orice pofticios. Punctele gastronomice locale oferă turiștilor posibilitatea să descopere savoarea locului și gustul autentic al mâncărurilor specifice zonei.
Turiștii, întâmpinați cu preparate tradiționale
- Cel mai fotografiat oraş din România. Are şi un tur instagramabil cu 40 de obiective turistice
- Fenomen rar în Marea Neagră. O trombă marină, cu aspect de tornadă, surprinsă de turişti în Vama Veche
- Planta care le dă bătăi de cap fermierilor în acest sezon. Cosmin a pariat pe 300 de hectare, dar se aşteaptă...
“Caş, kefir, lapte acru, unt cu trufe, dulceaţă, lapte, mămăligă cu brânză şi smântână, cu caş frământat. Sunt produse naturale fără adaosuri şi aditivi", spune Oana Bedrule, reprezentant punct gastronomic local
Cei care vor să se bucure de splendoarea zonei mai mult timp, o pot face la una dintre pensiunile de pe culmile Sadovei. “Îi aşteptăm cu bucatele pe masă, pline, cu produse tradiţionale plus foarte multe activităţi pe care noi le desfăşurăm, tot felul de ateliere pentru copii, cu bostani, cu momente de petrecut în natură şi la gura sobei”, spune Alina Pasinciuc, gazdă.
Ospitalitatea și potențialul turistic au făcut ca localitatea suceveană Sadova să fie declarată stațiune turistică de interes local, în urmă cu 4 ani.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰