Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Cât de important este tipul de ciocolată pe care îl mănânci atunci când vine vorba de riscul de diabet

Cercetătorii au studiat efectul ciocolatei asupra organismului, atunci când vine vorba despre riscul de diabet, iar concluziile sunt cu adevărat interesante. Consumul de ciocolată neagră a fost legat de un risc mai mic de diabet zaharat de tip2, dar și consumul ciocolatei cu lapte a părut să aibă un efect protector. Nu însă pe termen lung.

de Redactia Observator

la 10.12.2024 , 14:08

Cât de important este tipul de ciocolată pe care îl mănânci atunci când vine vorba de riscul de diabet Cât de important este tipul de ciocolată pe care îl mănânci atunci când vine vorba de riscul de diabet - Pixabay

Autorii studiului au anunțat că persoanele care au mâncat cel puțin cinci porții de orice fel de ciocolată în fiecare săptămână și-au redus riscul de diabet cu 10% în comparație cu persoanele care au mâncat rar sau niciodată ciocolată.

Însă cei care au consumat aceeași cantitate de ciocolată neagră și-au redus riscul cu 21%. De asemenea, cercetătorii au observat o reducere cu trei procente a riscului pentru fiecare porție de ciocolată neagră consumată săptămânal, scrie WebMD.

Citeşte informaţiile integral in articolul publicat de spotmedia.ro

Articolul continuă după reclamă
Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Înapoi la Homepage
Comentarii


Întrebarea zilei
Aveţi un plan financiar ca să faceţi faţă scumpirilor anunţate pentru 2025?
Observator » Ştiinţă » Cât de important este tipul de ciocolată pe care îl mănânci atunci când vine vorba de riscul de diabet