Cât de important este tipul de ciocolată pe care îl mănânci atunci când vine vorba de riscul de diabet
Cercetătorii au studiat efectul ciocolatei asupra organismului, atunci când vine vorba despre riscul de diabet, iar concluziile sunt cu adevărat interesante. Consumul de ciocolată neagră a fost legat de un risc mai mic de diabet zaharat de tip2, dar și consumul ciocolatei cu lapte a părut să aibă un efect protector. Nu însă pe termen lung.
Autorii studiului au anunțat că persoanele care au mâncat cel puțin cinci porții de orice fel de ciocolată în fiecare săptămână și-au redus riscul de diabet cu 10% în comparație cu persoanele care au mâncat rar sau niciodată ciocolată.
Însă cei care au consumat aceeași cantitate de ciocolată neagră și-au redus riscul cu 21%. De asemenea, cercetătorii au observat o reducere cu trei procente a riscului pentru fiecare porție de ciocolată neagră consumată săptămânal, scrie WebMD.
Citeşte informaţiile integral in articolul publicat de spotmedia.ro
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰