Video Obiceiurile românilor în Postul Paştelui. Care sunt cele mai consumate alimente
Românii preferă mâncarea gătită în Postul Paştelui, însă doar 10% dintre cei întrebaţi spun că respectă restricţiile alimentare pe toată durata Postului.
Doar unul din 10 români obişnuieşte să ţină Postul Paştelui de la început şi până la final. 25 la sută dintre noi postesc doar miercurea şi vinerea, în vreme ce 15 la sută respectă această perioadă doar în ultima săptămână.
Câţi români ţin postul Paştelui
- 10% dintre români ţin tot postul
- 15% postesc doar în ultima săptămână
- 25% postesc doar miercurea şi vinerea
- Sursa: Companie cercetare de piaţă
Un studiu recent ne dezvăluie şi faptul că mulţi dintre cei care aleg să postească au vârste cuprinse între 25 şi 45 de ani.
Cine ţine postul Paştelui
- 55% cei între 25-45 de ani
- 47% cei peste 45 de ani
- Sursa: Companie cercetare de piaţă
În topul celor consumate alimente în perioada în care ne aflăm se numără mâncarea gătită, urmată de salatele de crudităţi şi fructe şi, ulterior, de măsline. La polul opus, cel mai puţin consumate produse sunt quinoa, tofu şi laptele vegetal.
Chiar dacă suntem în perioada de post, cei care NU obişnuiesc să se abţină de la carne, au resimţit din plin scumpirile. 60 la sută dintre consumatori spun că au sesizat că plătesc mai mult pentru carne acum, comparativ cu anul trecut, iar 79 la sută dintre cei cu vârste peste 45 de ani au resimţit acelaşi lucru, mai arată studiul.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰