Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Cum scăpăm de răceală. Ingredientele miraculoase care previn sau chiar tratează virozele în sezonul rece

Vremea rece aduce şi sezonul virozelor. Ce nu ştim mulţi e că anumite alimente ne pot deveni aliaţi când vine vorba de vindecarea răcelii. Mierea, spre exemplu, în combinaţie cu diferite plante, ne poate ajuta, fie să scăpăm de răceală, fie să ne întărim imunitatea. Ştiu asta producătorii locali care s-au pregătit cu diverse sortimente de tratamente naturiste.

de Redactia Observator

la 19.11.2024 , 11:25

Ghimbirul, cătina, propolisul sau turmericul sunt ingredientele miraculoase care fac echipă bună cu mierea. Practic, o doză de sănătate, spun cu mândrie producătorii, care au o gamă variată de sortimente pentru prevenirea sau chiar tratarea răcelii

Olivia Bădeliță, producător local: La inceputul toamnei, foarte multe mamici ne caută - vrem ceva de imunitate, copiii încep şcoala. Mierea cu ghimbir este o combinaţie extraordinară pentru organism. Mierea împreună cu cătina formează acest elixir al sănătăţii. Stimulează sistemul imunitar extrordinar, prin proprietăţile sale antiinflamatorii. Calmează tusea, previne bacteriile. 

Cocktail de vitamine, pentru tratarea răcelilor de sezon

Vezi și

Producătorii au realizat un cocktail de vitamine, pentru prevenirea sau tratarea răcelilor de sezon. 

Pe acelaşi subiect

Olivia Bădeliță, producător local: Care conţine miere, tinctură de propolis, polen şi pulbere de cătină. De exemplu, tinctura de propolis este un antibiotic natural. 

Specialiştii spun că şi mesele echilibrate pot face minuni în caz de îmbolnăvire. 

Daniela Bălănucă, dietetician: Să fracţionăm mesele, dese şi în cantităţi mici. Acestea includ proteine cu valoare biologica înaltă, în special lapte, produse lactate, carne slabă şi oul, dar şi alimente bogate în acizi graşi de tip omega 3, în special pe care îl luăm din peştele gras. 

Un măr pe zi ne poate ţine departe de doctor

Şi cum o alimentaţie sănătoasă include şi consumul de fructe. Cu toţii ştim că un măr pe zi ne poate ţine departe de doctor. 

Constantin Cozma, producător local: Cele mai multe vitamine, calorii le găsim în coajă, deci, întotdeauna este bine să mâncăm mărul cu tot cu coajă. 

Un kilogram de mere se vinde anul acesta și cu 5 lei, iar un borcan de miere costă între 25 de lei şi 60 de lei, în funcție de cantitate și sortiment.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Comentarii


Întrebarea zilei
Mergeți duminică la vot?
Observator » Sănătate » Cum scăpăm de răceală. Ingredientele miraculoase care previn sau chiar tratează virozele în sezonul rece