Video Suma incredibilă plătită de un restaurant cu stele Michelin pe un ton roşu: "Dorinţa noastră este ca oamenii să îl mănânce"
Un ton roşu a fost vândut cu aproape 1,3 milioane de euro în Japonia, duminică, la tradiţionala licitaţie de ton de Anul Nou din Tokyo, anunţă AFP, citat de news.ro.
- Un virus vechi alertează lumea medicală. Simptomele sunt similare cu cele ale gripei, dar şi cu cele ale coronavisurului. DETALII la Observator 17:00, la Antena 1
- SURSE: PNL l-ar putea susţine pe Nicuşor Dan la prezidenţiale
Prestigiosul restaurant de sushi Onodera Group, cu stele Michelin, a plătit 207 milioane de yeni (aproximativ 1,28 milioane de euro) pentru peştele de 276 de kilograme, capturat în Oma, în provincia nordică Aomori.
"Primul ton ar trebui să aducă noroc", a declarat Shinji Nagao, directorul general al Onodera Food Service, reporterilor după licitaţie. "Dorinţa noastră este ca oamenii să îl mănânce şi să aibă un an minunat", a adăugat el.
Anul trecut, restaurantul a cheltuit aproape jumătate din sumă (114 milioane de yeni) pe piesa centrală.
Suma record rămâne cea de 2,7 milioane de euro din 2019
Dar suma record rămâne cea de 333,6 milioane de yeni (2,7 milioane de euro la acea vreme) pentru un peşte de 278 de kilograme în 2019, plătită de autoproclamatul "rege al tonului" Kiyoshi Kimura, care a domnit mult timp asupra acestui eveniment simbolic în Japonia.
Înapoi la HomepagePuteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰