Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Suma incredibilă plătită de un restaurant cu stele Michelin pe un ton roşu: "Dorinţa noastră este ca oamenii să îl mănânce"

Un ton roşu a fost vândut cu aproape 1,3 milioane de euro în Japonia, duminică, la tradiţionala licitaţie de ton de Anul Nou din Tokyo, anunţă AFP, citat de news.ro.

de Redactia Observator

la 05.01.2025 , 20:06

Prestigiosul restaurant de sushi Onodera Group, cu stele Michelin, a plătit 207 milioane de yeni (aproximativ 1,28 milioane de euro) pentru peştele de 276 de kilograme, capturat în Oma, în provincia nordică Aomori.

"Primul ton ar trebui să aducă noroc", a declarat Shinji Nagao, directorul general al Onodera Food Service, reporterilor după licitaţie. "Dorinţa noastră este ca oamenii să îl mănânce şi să aibă un an minunat", a adăugat el.

Anul trecut, restaurantul a cheltuit aproape jumătate din sumă (114 milioane de yeni) pe piesa centrală.

Vezi și

Suma record rămâne cea de 2,7 milioane de euro din 2019

Dar suma record rămâne cea de 333,6 milioane de yeni (2,7 milioane de euro la acea vreme) pentru un peşte de 278 de kilograme în 2019, plătită de autoproclamatul "rege al tonului" Kiyoshi Kimura, care a domnit mult timp asupra acestui eveniment simbolic în Japonia.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Înapoi la Homepage
Comentarii


Întrebarea zilei
Obişnuiţi să păstraţi bonul fiscal?
Observator » Ştiri externe » Suma incredibilă plătită de un restaurant cu stele Michelin pe un ton roşu: "Dorinţa noastră este ca oamenii să îl mănânce"