Video Românii au intrat mai devreme în spiritul Crăciunului. Florin a folosit 35.000 de globuri şi 1100 metri de instalație ca să îşi decoreze localul
Niciodată nu e prea devreme să intrăm în spiritul Crăciunului! Deși suntem în luna noiembrie şi mai sunt încă 45 de zile, unii români au împodobit deja bradul şi casele. Nu s-au lăsat mai prejos nici patronii de restaurante sau magazine, care au montat deja decoraţiuni şi ghirlande luminoase.
- Premiera noului sezon Chefi la cuțite din 17 Noiembrie, Duminică 20:00, Luni, Marți și Miercuri 20:30 pe Antena 1 și AntenaPLAY
- Ultimele clipe din viaţa lui Silviu Prigoană. S-a prăbuşit la masă cu prietenii, la restaurantul pe care-l frecventa săptămânal
Roxana iubește Crăciunul, așa că a împodobit bradul încă din noiembrie. Asta pentru că, în ultimii ani nu a mai simțit atmosfera magică a sărbătorilor.
"Crăciunul este sărbătoarea mea favorită așa că am decis cu cât voi decora mai devreme cu atât am mai mult timp să mă bucur de sărbători", a declarat Roxana.
Iar ca ea au gândit şi alţii care spun că li se schimbă starea de spirit când văd globuri, beteală sau luminiţe. Pe asta contează şi un antreprenor din Bucureşti, pentru care e Crăciun în fiecare zi când merge la muncă.
Au intrat deja în spiritul Crăciunului
Pentru a decora, managerul acestui restaurant a folosit peste 35 mii de globuri, 1100 m de instalație, 400 m de beteală și alte peste 100 de decorațiuni.
"Ne-am apucat din august să le facem sunt foarte multe globuri și decorațiuni. Muzica o să o punem undeva la începutul lunii decembrie, brazii îi punem lângă mașinuțe în exteriorul restaurantului. O să stăm cu decorațiuni până la jumătate lunii ianuarie", a declarat Florin Mihai, manager de restaurant.
Deși unii consideră că este prea devreme, alţi clienți fac rezervări tocmai datorită aranjamentelor.
"Ne-am obișnuit să intrăm în spiritul crăciunului mai devreme. Acasă decorăm mai târziu mai aproape de crăciun dar pregătirile le facem de acum". "Locația a ales-o fiica mea, este de vis o atmosfera deosebit de plăcută. E sărbătoare sfântă, în familie cu masa sfânta pusă". "Bradul la noi rezista până la sfârșitul lunii ianuarie.Toată casa e decorată curtea totul, nimic nu rămâne fără pitici, cred că avem mai mulți pitici decât sunt în restaurant", spun oamenii.
Parfumul de scorțișoară și mirosul de turtă dulce este nelipsit în această perioadă.
Primul brad împodobit în România, în 1886
"Avem deserturi pe care le facem în alb și roșu. Ne-am apucat să dăm un vin fiert ceva cu scotisoara, un digesitiv cu brad, ramura de brad", a declarat Florin Mihai, manager de restaurant.
"Pizza cu prosciutto cruddo e cea mai bună pizza și e de Crăciun", spune un bucătar.
Psihologii spun că decoraţiunile şi mâncarea tradiţională ne duc cu gândul la amintirile din copilărie. De aceea, indiferent de luna în care decorăm, suntem la fel de fericiți ca atunci când aşteptam cu nerăbdare venirea lui Moș Crăciun.
Cei care ţin la tradiţie spun că bradul se împodobește cât mai aproape de Ajunul Crăciunului. Sunt însă şi persoane care nu au la suflet sărbătorile de iarnă, care vin la pachet şi cu aglomeraţie şi stres. În România, primul brad împodobit vreodată a fost la curtea regelui Carol I, în anul 1866.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰