Video Mii de oameni au sărbătorit Duminica Floriilor la Festivalul Scrumbiei din Galaţi. Preparatele cu care s-au delectat pofticioşii
Sărbătoare delicioasă la Galaţi! Scrumbia a avut propriul festival. Mirosul îmbietor de pește la grătar s-a întins în tot oraşul. Mii de oameni au venit din zonele apropiate să se bucure de festin și de mult aşteptata primăvară.
Printre aburii borşului fierbinte şi scrumbiile care au sfârâit pe grătare, faleza Dunării s-a transformat de Florii într-o mare bucătărie în aer liber. Bucătarii au pus pe mese tot ce aveau mai bun.
"Eu am aici crap, somn, novac, plătică, caras. Am pus şi două tacâmuri de ştiucă şi şalău", a împărăşit cunoscutul blogger de reţete Gina Bradea cu reporterii Observator.
Cel puţin cinci feluri de peşte. Acesta este secretul celei mai bune ciorbe pescăreşti. Vedeta a fost scrumbia, pentru care pofticioşii au venit de la sute de kilometri distanţă.
Pentru 35 de lei, în medie, gurmazii au primit o porţie zdravănă de peşte la grătar: scrumbie, păstrăv, sturion sau crap. Meniul a fost însă şi mai variat, pentru toate gusturile: "Avem nişte scoici, nişte calamar, un mix de fructe de mare de ne lasă apă în gură", a explicat un bucătar.
Mii de oameni s-au adunat pe faleza Dunării, la Galaţi pentru Festivalul scrumbiei unde, bineînţeles, peştele preparat proaspăt este vedeta zilei, dar şi borşul de peşte care se împarte gratuit degustătorilor, borş de peşte care a fost jurizat chiar de Chef Orlando Zaharia: "Tăticule, să îţi dea Dumnezeu sănătate să mai faci încă 100 de ani borşul ăsta".
Cine a vrut să îşi frigă singur scrumbia, acasă, după reţetă proprie, a găsit peştele cu 70 de lei kilogramul în piaţă.
Înapoi la HomepagePuteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰