Video Dezlegarea la peşte umple cu turişti cherhanalele de pe litoral. Bucătarii reinventează reţetele, pentru a-şi surprinde clienţii
Suntem în postul Crăciunului, iar cherhanalele de pe litoral, acolo unde preparatele din peşte au gustul cel mai bun, sunt pline, pentru ca e dezlegare la peşte. Fie că au optat pentru pentru tradiţionalul peşte prăjit cu mămăligă şi mujdei, fie pentru un borş de peşte, turiştii au savurat toate preparatele.
- EDIŢIE SPECIALĂ Observator. Primele EXIT POLL-uri ale Alegerilor Prezidenţiale, ora 21:00, LIVE la Antena 1
- COMPARAŢIE. Prezenţa la vot pe ore în primul tur al alegerilor prezidenţiale din 2014, 2019 şi 2024
În bucătăriile cherhanalelor de pe litoral se lucrează la foc continuu în zilele cu dezlegare la peşte. Ciorba a fost gata prima. Iar ca să fie siguri că satisfac toate gusturile clienţilor, bucătarii au preparat mai multe feluri de borş. Cel de sturion este un adevărat răsfăţ culinar.
Bucătăreasă: Avem stavrid, crap. Azi predomină crapul fiindcă aşa a fost peştele proaspăt prins astăzi. Aici am borşul de sturion care e făcut doar cu sturion pentru cei care nu iubesc peştele cu mai multe oase.
Cel mai apreciat este peştele proaspăt, adus de pescari
Peştele este savurat în toate formele sale, pe plită, la grătar, în ciorbă sau pane. Cel mai apreciat însă, este cel proaspăt, adus de pescarii din zonă.
- Firmele care fac un profit uriaş de sărbători. Unul din patru români apelează la serviciile lor: "Online se...
- Delicatesa pe care orice român trebuie să o aibă în cămară în postul Crăciunului. Este sănătoasă iar...
- Riscurile la care se expun cei care țin fasting și post religios în același timp. Avertismentul dur al medicilor...
Sorin Rusu, bucătar şef cherhana: Această perioadă este propice pentru calcan, se pescuieşte calcan, s-a răcit apa foarte bine şi a apărut şi farul la mal, rigul, barbunul.
Şi platourile cu o varietate mare de preparate sunt la mare căutare în restaurantele cu specific pescăresc.
Sorin Rusu, bucătar şef cherhana: Aici este platoul nostru tradiţional, platoul pescăresc care conţine icre de ştiucă, mici pareziene, frigărui de rapane, buzon de şalău şi stravid.
Cum postul Crăciunului are multe dezlegări la peşte, bucătarii au reinventat reţetele pentru a-şi surprinde clienţii.
Pe lângă ziua de azi, până la sfârşitul Postului Crăciunului, mai sunt încă patru zile cu dezlegări la peşte.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰