Video Cum putem refolosi friptura, cozonacii, salatele și pâinea rămase după Sărbători. Explicațiile unui bucătar
Sărbătorile trec, depresia mâncării aruncate rămâne. Putem scăpa de ea dacă refolosim friptura şi o punem lângă paste, congelăm supa rămasă fără tăieţei sau donăm surplusul. Peste două tone şi jumătate de mâncare ajunge în fiecare an la gunoi.
Piftii, o pâine beton, salată de beouf, o altă salată, resturi de la cozonaci şi încă un cozonac care expira în curând. Cu puţină imaginaţie, toate pot să devină preparate apetisante. Internetul este plin de reţete pentru bucatarii amatori.
Remus Tomoci conduce bucataria unui restaurant de top din Timișoara şi are multe idei care ne ajută să nu aruncăm resturile de la mâncare.
"Mi-a rămas niște file de ton proaspăt din care vom face tagliatele cu ton. În loc de ton puteți să puneți orice fel de carne care a rămas, doar o încălziți puțin în tigaie. Carnea a rămas de la Revelion și din ea voi face un sos din boabe de piper berde cu sos de cartofi țărănești și cu pâinea care este tare rămasă vom face friganele", a spus Remus Tomoci.
Trebuie să fim atenţi, însă, la mâncarea reinventată. Nu trebuie reîncălzită sau regătită de două ori. Nu trebuie să fii, însă, neapărat bucătar ca să transformi mâncarea rămasă după sărbători.
- Povestea crucilor de gheaţă din Sadova. Cum sunt confecţionate înainte de a ajunge în curţile bisericilor, de...
- Noaptea accidentelor în Capitală. O mașină s-a răsturnat pe Șoseaua Colentina. Pe Victoriei, un șofer a ajuns...
- Un șofer din Galați a rămas fără mașină, după ce a coborât ca să plătească parcarea. Hoțul drogat s-a...
- Depresia post-vacanță: Trucurile la care a apelat Luiza pentru a-și face întoarcerea la muncă mai ușoară
- Afacerea cu care Mircea a dat lovitura și pe timp de iarnă, deși nu e sezonul: "A fost timpul favorabil....
Orice am face, risipa alimentară ramane încă o problemă
O parte din belşugul de pe mesele de Crăciun şi Revelion sarbatoare ajunge inevitabil la gunoi.
In Romania sunt risipite anual 2,5 milioane de tone de alimente, asta inseamna ca fiecare dintre noi aruncam la bunoi in jur de 70 de kg. Cel mai des se arunca mâncarea gătita, urmeaza legumele, painea si alte produse de panificatie și apoi fructele.
Situaţia de la noi este, din păcate, în media europeană, care spune că anual se aruncă 20% din mâncare.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰