Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Chef Ştefan Popescu, meniu de 5 stele pentru Sfintele Paşti. Cum a preparat carnea de miel sau pasca

Chefii la cuţite au terminat deja de pregătit masa de Paşte. Ştefan Popescu a muncit o zi întreagă ca să facă friptură de miel, pate de ficat şi bineîneţeles, pască. Iată secretele juratului pentru un meniu de cinci stele.

de Mădălina Chiţac

la 03.05.2024 , 21:41

Prima pe listă e pasca. Pentru care chef Ştefan a pregătit minuţios ingredientele. "Principalul e să fac maiaua. Se face din lapte, zahăr şi drojdie. Maiaua este gata. Se vede deja, am două dungi de spumă", arată chef Ştefan Popescu. "Maiaua o pun în aparat. 'Acum se lasă o oră acoperit", adaugă el. 

Urmează umplutura de brânză: "Brânza dulce, smântână, răzătură de lămâie. Zahăr, griş". În timp ce aluatul creşte, juratul de la Chefi la cuţite pregăteşte friptura de miel: "O pulpiţă de miel frumoasă. Sare. Muştar seminţe, muştar dijon. Ulei de măsline. Rozmarin. Deasupra pun tot o hârtie de copt. Vreau să se creeze o temperatură frumoasă, aburii cărnii să fie în ea, să fie cât mai fragedă. O bag la cuptor, la 150 de grade, în jur de 3 ore aproximativ. 2 ore jumate, 3 ore".

Timp suficient pentru încă un preparat: pate din ficat de pui: "Aleg să pun ficatul de pui în lapte. Că îi mai trece din amăreală. Unt, ceapă, usturoi, smântănă, un pic de coniac. Şi multă voie bună. Fac un fel de sos. Ceapă, usturoi, unt şi smântănă. Care o să mă ajute să blendez ficatul de pui şi pieptul de pui. Se asezonează şi ficăţeii. Sare din belşug. Piper, neapărat să fie zdrobit. Ficăţelul este gata. Îl las un pic să se răcească. Pieptul de pui pe care l-am fiert. Tot ce pregătesc, la orice filmări, oriunde, îmi place să iasă perfect. Să-i dau gust, nu doar de poze sau de filmat". 

Vezi și

Pentru pască, chef Ştefan are o reţetă tradiţională, de la bunică. "Să tapetez tava cu unt, să nu se lipească. Mamă, ce mi-a ieşit! Şi etapa finală: ou bătut. Dăm cu pensula peste aluat. Este gata de băgat la cuptor. La 180 de grade, în jur de o oră 30", arată el.

Pe acelaşi subiect

Şi friptura e gata între timp! 

  • Chef Ştefan Popescu: Masa-i gata. Acum aştept să vină cei mici. Sunt pe drum. Trebuie să apară. Tocmai de asta, l-am sunat pe Ştefănel, băiatul meu mai mare, să-l invit la masă. Ştefănel, hai mai repede că masa-i gata! 
  • Fiul lui: Vin acum, mai avem puţin şi ajungem. 10 minute. 
  • Chef Ştefan Popescu: Hai, că am pasca. Cozonacul. Friptură de miel, tot ce trebuie. Ouă, spargem ouă. Ştii cum e cu spartul ouălor. Hristos a înviat. Şi cum spui?
  • Fiul lui: Adevărat a înviat! 

"Cele mai frumoase amintiri sunt din copilărie. Ca la mama acasă. E cea mai bună pască, e cea mai bună mâncare. Oricât ai face-o tu, tot la mama e cea mai bună", crede chef Ştefan Popescu.

În săptămâna care se încheie, juratul s-a implicat activ şi în competiţie. A condus echipa galbenă, alături de chef Sautner. În a doua zi de Paşte îl veţi vedea din nou în acţiune, la showul culinar numărul 1 din România. "Vă urez sărbători pascale cât mai îmbelşugate, cât mai sănătoase şi cât gustoase!", încheie chef Ştefan Popescu.

Mădălina Chiţac Like

Mi-am dorit mereu să am locul ăla de muncă “ieșit din tipare”. Îmi plac oamenii și lucrurile palpitante, îmi place imprevizibilul și ineditul. Iar reporteria are din plin așa ceva.

Întrebarea zilei
Vi se pare prea scumpă mobila românească?
Observator » Evenimente » Chef Ştefan Popescu, meniu de 5 stele pentru Sfintele Paşti. Cum a preparat carnea de miel sau pasca