Video Băutura tot mai consumată de români. Vânzările au crescut cu 15% anul trecut: "În ultimii 5 ani s-a dublat"
Românilor le plac tot mai mult băuturile fără alcool! Se comandă mai ales bere, atât simplă, cât şi cu arome. Motivele sunt diferite. Unii preferă gustul amărui şi doresc să se urce apoi la volan. Alţii merg pe varianta cooler, pentru că vor să evite sucurile, care au un conţinut mai ridicat de zahăr.
Vânzările la bere fără alcool au crescut cu 15% anul trecut, un record. 3 din 10 români consumă cel puțin o dată pe săptămână o bere fără alcool. Nu toată lumea preferă gustul amărui, așa că în cazurile berilor cu arome, băuturile cu gust de lămâie sau de lime sunt printre cele mai consumate.
Varietatea de gusturi i-a convins pe mulţi să dea o şansă berilor non-alcoolice, măcar din curiozitate.
"Aproape pentru fiecare sortiment clasic de bere există o versiune non-alcool. Aceste investiţii pe care noi le-am făcut permanent au ajuns ca la nivelului anului 2024 să putem spune că berea fără alcool a depăşit un prag istoric", spune Constantin Bratu, berarii României.
Românilor le plac tot mai mult băuturile fără alcool
- Măsură electorală înainte de alegeri. Premierul Australiei a promis că nu va creşte taxele la bere
- Un bărbat de 37 de ani, găsit mort pe acoperișul unei case în construcție din județul Timiș
- Rafinăriile Lukoil şi Petrobrazi, afectate de o pană de curent: Garda de Mediu, chemată în Ploieşti. Reacţia...
- Doiniţa şi Bianca, două surioare de 4 şi 14 ani, au dispărut în Sibiu. Poliţiştii au indicii că fetiţele ar...
- Încăierare între neamuri, la Borleşti, după un live pe o reţea de socializare: "S-au bătut băieţii, sunt...
"Este segmentul care în ultimii cinci ani de zile aproape s-a dublat are o creştere anuală între 10 şi 20. În mod special creştere care vine din zona berilor cu arome. Cred că e o alternativă bună la responsabilitate. Consumul de alcool în timpul zilei, la volan mai ales, pe de altă parte cred că este o opţiune foarte bună din perspectiva sănătăţii", spune Mihai Voicu, director general producător de bere.
Nutriţioniştii ne atrag atenţia să nu exagerăm cu berea de tip cooler.
"Poate avea nişte mici avantaje în faţa sucurilor îndulcite, pentru că berea este totuşi produsă pe cale naturală. Ambele intră la categoria băuturi îndulcite şi în catităţi mari poate să pună probleme de sănătate. Berea simplă fără alcool în principiu nu are adăugat nimic", spune Șerban Damian, nutriționist.
Anul trecut, în România existau aproximativ 90 de fabrici de bere şi microberării, în scădere faţă de 2023.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰